Een Herstel Cultuurkrediet voor La Volta Stage Productions

 

 

Klassieke muziek en opera, nu ook voor iedereen!

Met productiebedrijf La Volta Stage Productions heeft Ralph Broos de brandende ambitie om klassieke muziek en opera naar een breder publiek te brengen.

Als producent en uitvoerend producent bouwde Ralph, oprichter van La Volta, meer dan 30 jaar ervaring op in muziek, film en podiumkunsten. Als cultureel ondernemer stond hij aan de wieg van Deep Bridge, het productiebedrijf dat populaire musicals zoals ‘The Rocky Horror Show’, ‘Monty Python’s Spamalot’ of ‘Mamma Mia’ naar een groot publiek bracht.

Ralph is een van de producenten op ‘Klassiek in het Park’. Dit is een jaarlijks groot openluchtconcert in Brasschaat waar in 2019 het symfonisch orkest van componist/ dirigent Robert Groslot de beroemde opera Carmen van Georges Bizet in concert bracht met een keur aan laureaten van de Koningin Elisabeth Wedstrijd. Ook produceerde hij de originele en onconventionele kameropera ‘Macho’ in 2019, met acteur-bariton Stefaan Degand.

En toen zag La Volta het levenslicht

Om de weg van het klassieke genre en opera nog meer te kunnen bewandelen, richtte Ralph La Volta Stage Productions op. De organisatie zou in 2020 starten met een eerste reeks openluchtconcerten in het concept van ‘Klassiek in het Park’. Uitzonderlijke locaties werden gevonden in Middelkerke, Antwerpen-Linkeroever en Maasmechelen om de succesformule van Klassiek in het Park verder uit te bouwen. En een nieuwe productie: ‘Viva Verdi,’ werd in de steigers gezet.

Plannen voor 2020: openluchtconcerten, recitals en een muziektheaterproductie

In 2020 kreeg La Volta de kans om de Frans-Mexicaanse tenor Rolando Villazon naar België te brengen. Voor een uniek recital concert in Bozar. Een concept voor een reeks recitals met de beste opera stemmen van het moment volgde: de ‘Opera Star Series’. En een volledig seizoen werd geboekt met supersterren als Aïda Garifullina en Olga Peretyatko.

De Vijfde Van Ludo, een verhaal over (on)vervulde dromen

La Volta trof voorbereidingen voor haar eerste muziektheaterproductie, ‘De Vijfde Van Ludo’, een intiem en dramatisch verhaal over onvervulde muzikale dromen, gebracht op bewerkte muziek van Ludwig Van Beethoven. Met rasacteurs Frank Focketyn en Evgenia Brendes. Daarnaast wilde La Volta inzetten op diensten voor een brede waaier aan muziekproducties, met specialisatie in orkestrale muziek:

  • het organiseren en contracteren voor filmscores, een niche waar Ralph sinds jaren een premium speler is;
  • de coaching van muzikanten en artiesten voor ‘on camera’ werk;
  • het postproductie management van audio nabewerking voor film.

De Covid-19 Crisis, een enorme tegenslag voor La Volta

De ambitieuze plannen van La Volta kwamen in 2020 tot een abrupte halt. Als gevolg van de Covid-19 crisis werden alle projecten uitgesteld of geannuleerd. Een enorme tegenslag. Waardoor het uitzicht op nieuwe projecten en eigen inkomsten zeer onzeker werd. Om de organisatie de mogelijkheid te bieden deze onzekere periode te overbruggen, werd een beroep gedaan op het Herstel Cultuurkrediet.

Met de extra middelen van een Herstel Cultuurkrediet kon La Volta, met de nodige flexibiliteit en veiligheid voor acteurs en crew, starten met de repetities voor de Vijfde van Ludo. Zo kunnen we er zeker van zijn dat het eerste theaterstuk van La Volta er zal staan, zodra de zalen terug opengaan.

Ralph is een vechter en iemand die z’n stiel zeer goed kent. Hij kon daarom de nodige flexibiliteit aan de dag leggen. Natuurlijk was de timing voor een startend bedrijf bijzonder ongelukkig, maar uiteindelijk was dat voor iedereen zo. Er was geen ontsnappen aan. Ralph anticipeerde en ging op zoek naar oplossingen om er zeker van te zijn dat La Volta en zijn producties er zullen staan zodra dit weer mogelijk is. – Ben Peeters, kredietconsulent Hefboom.

Het Herstel Cultuurkrediet

We zijn zeer opgetogen dat Hefboom met het Herstel Cultuurkrediet zijn rol kon spelen. En de nodige financiële ademruimte kon bieden aan La Volta. We wachten nu, net zoals het publiek, op het moment dat we opnieuw kunnen genieten van de unieke openluchtconcerten. En theaterstukken zoals La Volta die voor ons in petto heeft.

Het renteloze Herstel Cultuurkrediet geeft de cultuursector de nodige financiële ademruimte. Bovendien hoeft in het eerste jaar nog geen kapitaal te worden terugbetaald. Meer informatie vind je hier.