Hefboom voor Coöperaties

De coöperatieve vennootschap (cv) verenigt personen die samen een oplossing aanreiken voor sociale, culturele, ecologische of klimaat uitdagingen. Hefboom kan daarbij op verschillende manieren helpen.

BEES coop, eerste participatieve supermarkt in Brussel

Nieuws

 • Microfinanciering in Europa: inzichten uit de EMN-conferentie

  Microfinanciering in Europa: inzichten uit de EMN-conferentie

  De jaarlijkse conferentie van European Microfinance Network is voor onze werking met Impulskrediet, waarmee we microkredieten aanbieden aan kwetsbare ondernemers, een jaarlijks inspiratiemoment. Collega’s Mike en Piet delen hun inzichten uit de driedaagse die dit jaar in Boekarest plaatsvond.

  Lees verder

 • In 2025 worden coöperaties internationaal gevierd

  In 2025 worden coöperaties internationaal gevierd

  De Verenigde Naties hebben eind vorig jaar een resolutie aangenomen waarmee ze 2025 uitroepen tot een nieuw internationaal jaar van de coöperaties. Het initiatief komt er na het eerste Internationaal Jaar van de Coöperaties in 2012, waarmee de rol van coöperaties in duurzame ontwikkeling onder de aandacht kwam. Met deze volgende editie wil de VN coöperatief…

  Lees verder

 • Investeren in landbouwgrond en biodiversiteit

  Investeren in landbouwgrond en biodiversiteit

  De Landgenoten verenigt burgers en boeren om de biodiversiteit op onze velden te herstellen en te versterken. De stichting en coöperatie werd 10 jaar geleden met steun van Hefboom opgericht.

  Lees verder