Word coöperant, voor een sociale en duurzame samenleving

Sluit je aan bij onze community voor een eerlijke samenleving

Zoek je een manier om je spaargeld niet alleen te laten groeien maar om het ook in te zetten om echte, positieve verandering teweeg te brengen? Sluit je dan aan bij onze community van meer dan 1.000 coöperanten die samen met ons hun krachten bundelen. We geloven in de kracht van samenwerking als de sleutel tot een eerlijkere, duurzamere en inclusieve wereld.

Bij ons ben je meer dan een aandeelhouder, je bent een essentieel onderdeel van een gemeenschap die actief bijdraagt aan verandering. #iedereenhefboom

Waarom investeren bij Hefboom ?

#iedereenhefboom

We helpen mee organisaties en projecten te realiseren die kwaliteitsvol en inclusief leven en werken mogelijk maken. We zijn overtuigd dat we dit als samenleving het best kunnen waarmaken door sociaal en duurzaam ondernemerschap te versterken. Elke coöperant versterkt onze missie en heeft een directe impact op de samenleving, via projecten en organisaties die we ondersteunen.

Word coöperant en zet je spaargeld aan het werk op een manier die niet alleen financieel, maar ook ethisch en duurzaam verantwoord is. Samen kunnen we echte verandering blijven teweegbrengen en een toekomst creëren waarin iedereen zijn plek heeft en duurzaam ondernemerschap de norm is.

Bekijk hier enkele voorbeelden van projecten die we financieel hebben kunnen ondersteunen dankzij onze community:

Productie video’s door Aapmedia.org

Ondersteun mee sociale en duurzame projecten, de culturele sector en micro-ondernemers

Dankzij onze coöperanten kenden we in 2023 alleen al zo’n 10 mln. euro aan financiering toe aan een 32 sociale en duurzame projecten en organisaties. Sinds de oprichting bijna 40 jaar geleden gaat het over vele honderden projecten die met een lening van Hefboom sociale en duurzame projecten kunnen realiseren.

Hefboom financierde met Impulskrediet sinds 2012 al meer dan 600 kwetsbare micro-ondernemers die geen krediet (meer) kregen bij hun bank, goed voor meer dan 9 mln. euro. Maar ook bijna 200 kunstenaars en culturele organisaties konden op financiering van Hefboom rekenen voor hun werking. Het gaat om nog eens zo’n 9 mln. euro aan leningen.

Kredieten in 2023

Wat betekent dat, coöperant worden?

Door coöperant te worden bij Hefboom, kies je voor een investering met een grote maatschappelijke meerwaarde. Je wordt deel van een community van meer dan 1.000 aandeelhouders die samen met jou en met ons ijveren voor een eerlijkere samenleving.

Leefbaar, sociaal en winstgevend met een zuiver geweten, dat maken we samen waar. Investeren in Hefboom is mee kiezen voor een eerlijke en duurzame maatschappij.

Al meer dan

1.000

coöperanten

Waarom onze coöperanten bij ons investeren:

  • “Voor het sociaal engagement.”
  • “Belangrijk dat er een organisatie bestaat die geld op een duurzame en verantwoorde manier ter beschikking stelt van sociale en liefst vernieuwende initiatieven.”
  • “Omdat ik het eens ben met de doelstellingen van Hefboom en de medewerkers waardeer.”
  • “Alle beetjes helpen.”
  • “Wij willen een stukje kapitaal sociaal en duurzaam beleggen. Maar wij hebben de tijd en vooral de kennis niet om projecten te onderzoeken op dat vlak. Wij vertrouwen erop dat Hefboom dat wel kan.”

Belastingvoordeel voor Brusselaars

Woon je in Brussel? Dan geniet je van een belastingvoordeel. Ondersteun de Brusselse sociale en duurzame economie van Brussel en geniet 5 jaar lang van een belastingvoordeel van 3,5% per jaar.

Bijvoorbeeld:

Meer informatie vind je op de website van investcoop.brussels.

Ons op een andere manier ondersteunen?

Heb je niet de middelen om te investeren, maar zou je onze werking graag mee ondersteunen? Je hoeft niet per se aandeelhouder te worden om mee te stappen in onze duurzame projecten. Je kan onze werking ondersteunen op verschillende manieren.

Blijf op de hoogte

  • Als coöperant blijf je op de hoogte via onze werking en nieuws via aandeelhoudersbrieven en onze nieuwsbrieven.
  • Op onze jaarlijkse algemene vergadering kan je ook rechtstreeks je stem uitbrengen en met ons en andere coöperanten in gesprek gaan. Uiteraard kan je ons ook altijd contacteren met vragen, één van onze collega’s staat je met plezier te woord.
  • Wil je niets missen? Volg ons dan via onze social mediakanalen:

Meer informatie

Hefboom cv is een erkende coöperatie die in 1985 werd opgericht. We worden ondersteund door meer dan duizend aandeelhouders waaronder particulieren, middenveldorganisaties, financiële groepen, werknemers- en werkgeversorganisaties, de Koning Boudewijnstichting, ondernemingen uit de sector van de sociale economie, enz.

Naast financiering van sociale en duurzame projecten via onze coöperatie (Hefboom cv), ondersteunen we via onze vzw-werking (Hefboom vzw) organisaties uit de social profitsector ook met consulting & trainingen en dienstverlening voor coöperaties en vzw.

Via deze pagina kan je heel wat informatie en nuttige documenten terugvinden. Zoals de informatienota op de aanbieding van de mogelijkheid tot inschrijving op aandelen.