Herstel Cultuurkrediet helpt cultuursector Coronacrisis overbruggen

Herstel Cultuurkrediet

Culturele actoren die te lijden hebben onder de COVID-19 pandemie kunnen een Herstel Cultuurkrediet aanvragen. De renteloze lening kan bij Hefboom aangevraagd worden tot 1 december 2020.

Naar aanleiding van de COVID-19 pandemie heeft de Vlaamse Regering een noodfonds cultuur uitgebouwd om de Vlaamse cultuursector door de coronacrisis te loodsen. Binnen dat kader kreeg Hefboom de opdracht om tijdelijk een pakket aan Herstel Cultuurkrediet aan te bieden.

Het is een krediet voor kunstenaars en organisaties in de cultuursector die reeds actief waren vóór de coronacrisis. Wanneer je kan aantonen dat je te lijden hebt onder de crisis, kom je in aanmerking. Het Herstel Cultuurkrediet helpt deze moeilijke periode te overbruggen.

Opgelet, deze maatregel vult het bestaande instrumentarium van banken en PMV. Je komt pas in aanmerking voor een Herstel Cultuurkrediet wanneer je geen toegang (meer) hebt tot bankfinanciering en de achtergestelde lening van PMV als antwoord op de coronacrisis. Heb je daaromtrent vragen, contacteer ons.

Het maximale kredietbedrag bedraagt 100.000 euro en het krediet is renteloos. Het gaat om een tijdelijk aanbod. De Herstel Cultuurkredieten kunnen tot uiterlijk 1 december 2020 aangevraagd worden bij Hefboom.

Heb je hulp nodig bij de voorbereiding van je kredietaanvraag, dan kan je terecht bij Cultuurloket. Zij helpen je geheel gratis.

Meer informatie