Trainingsaanbod

Snel naar:

Onze trainingen:

 • Peers4change: voor inclusieve werkvloeren

  Peers4change: voor inclusieve werkvloeren

  SEP 2024 – FEB 2025

  Inclusie op de werkvloer is een veranderproces. Dat kan je niet kopiëren van ergens anders. Dat kan je niet bereiken met gestandaardiseerde do’s en don’ts. Daarom is er nu Peers4Change, een gratis lerend netwerk dat we vanuit Hefboom mee begeleiden.

  Lees meer

 • Ondernemen in een vzw

  Ondernemen in een vzw

  26/09/2024

  Kan een vzw fungeren als een “echte” onderneming? Wat zijn de wettelijke rechten en plichten en wat zegt de fiscus over een vzw die wil ondernemen? Je komt alles te weten over ondernemen in een vzw tijdens deze workshop.

  Lees meer

 • Financiële vorming

  Financiële vorming

  10/09/2024 – 12/11/2024

  Deze training is bedoeld voor niet-financiële profielen. In 5 modules krijg je een solide basis in financiële kennis en financieel management. Gedurende 5 halve dagen leer je hoe je een financiële structuur opbouwt, hoe je financiële informatie begrijpt en beheert en over kasplanning en financiële rapportering.

  Lees meer

 • Duurzaam ondernemen – In-company

  Duurzaam ondernemen – In-company

  Enkel in-company training Tijdens dit traject ondersteunen wij je in het vormgeven van het duurzaamheidsbeleid van jouw organisatie en formuleren we adviezen op maat. We starten met een analyse van de voornaamste noden van jouw organisatie en maken een plan van aanpak op.

  Lees meer

 • Commerciële training – In-company

  Commerciële training – In-company

  Enkel in-company training Deze commerciële opleiding is een salesgerichte training op maat van sociale ondernemingen. We bieden 3 keuzemodules aan, gericht op verschillende diensten en doelgroepen waarin je alles leert over verkopen, klantencontact en hoe je een uniek aanbod creëert en aanbiedt.

  Lees meer

Over Hefboom training & consulting

Wat kan je verwachten van onze trainingen?

We bieden trainingen en opleidingen voor professionals uit organisaties die maatschappelijke meerwaarde beogen.  Zowel starters als meer ervaren profielen zijn welkom. De eventuele voorkennis of ervaring staat per training beschreven. Wens je graag een training in-house te organiseren? Dat kan zeker! Neem dan contact op met onze consultants onderaan deze pagina.

Een gevarieerd aanbod

Als consultant, financier of dienstverlener ervaren we vanuit hefboom dagelijks de uitdagingen waar sociale ondernemingen voor staan.  We werken antwoorden op maat uit en staan onze klanten bij om ze te implementeren in hun organisatie. Voor een aantal thema’s is het interessant de expertise te bundelen en aan te bieden aan meerdere deelnemers tegelijk. Daarom ontwikkelden we een open aanbod met diverse trainingen.  Hier kan je niet alleen kennis en inzichten opdoen van experten in een specifiek domein maar kan je ook leren van de ervaring van andere deelnemers. 

Onze opleidingen zijn steeds praktijkgericht en gaan vooral in op de concrete toepassing in de werkcontext van de deelnemer.  We werken in kleine groepen waarin er aandacht is voor ieders specifieke vragen.

Het aanbod verandert regelmatig op basis van wat we aan noden detecteren in het landschap. De trainingen in open aanbod (met vaste data) kan je ook altijd in-company aanvragen.

Meer weten over onze aanpak? 

 • Hefboom Consulting, onze aanpak en expertise:

Contact

Heb je vragen over ons opleidingsaanbod, wil je een bepaalde training intern organiseren of heb je suggesties voor bijkomende thema’s? Neem dan contact op met Tom Wouters :

"Een ambitieus plan voor meer maatschappelijke inclusie"

Steven, Consultant