Trainingsaanbod

Snel naar:

Onze trainingen:

 • Intervisie in vogelvlucht

  Intervisie in vogelvlucht

  29/04/2024

  Ontdek de kracht van intervisie tijdens een ééndaagse opleiding. Tijdens deze training leer je hoe je effectieve intervisies kunt opzetten, structureren en leiden, zodat je jouw team kunt helpen bij het oplossen van problemen en het verbeteren van de samenwerking.

  Lees meer

 • Het moederboomeffect: werken in complexiteit 

  Het moederboomeffect: werken in complexiteit 

  08/05/2024

  Ben jij een ervaringsdeskundige in het werken in een complexe omgeving? Dan weet jij als geen ander dat uit de grootste uitdagingen ook de meest onverwachte en productieve ideeën kunnen ontstaan. Maar hoe stroomlijn je dat? In deze workshop helpen we daarmee op weg. 

  Lees meer

 • ViaVia: laat je organisatie leiden door de stem van gebruikers

  ViaVia: laat je organisatie leiden door de stem van gebruikers

  3-4/06/2024

  De zorggebruiker centraal zetten en zo de kwaliteit van je zorgaanbod verhogen? Het lijkt een evidentie. Maar in de praktijk is dat niet altijd haalbaar. ViaVia helpt je om je diensten en aanbod nog beter af te stemmen op de noden van je gebruikers.

  Lees meer

 • Financiële vorming

  Financiële vorming

  10/09/2024 – 12/11/2024

  Deze training is bedoeld voor niet-financiële profielen. In 5 modules krijg je een solide basis in financiële kennis en financieel management. Gedurende 5 halve dagen leer je hoe je een financiële structuur opbouwt, hoe je financiële informatie begrijpt en beheert en over kasplanning en financiële rapportering.

  Lees meer

 • Duurzaam ondernemen – In-company

  Duurzaam ondernemen – In-company

  Enkel in-company training Tijdens dit traject ondersteunen wij je in het vormgeven van het duurzaamheidsbeleid van jouw organisatie en formuleren we adviezen op maat. We starten met een analyse van de voornaamste noden van jouw organisatie en maken een plan van aanpak op.

  Lees meer

 • Commerciële training – In-company

  Commerciële training – In-company

  Enkel in-company training Deze commerciële opleiding is een salesgerichte training op maat van sociale ondernemingen. We bieden 3 keuzemodules aan, gericht op verschillende diensten en doelgroepen waarin je alles leert over verkopen, klantencontact en hoe je een uniek aanbod creëert en aanbiedt.

  Lees meer

Over Hefboom training & consulting

Wat kan je verwachten van onze trainingen?

We bieden trainingen en opleidingen voor professionals uit organisaties die maatschappelijke meerwaarde beogen.  Zowel starters als meer ervaren profielen zijn welkom. De eventuele voorkennis of ervaring staat per training beschreven. Wens je graag een training in-house te organiseren? Dat kan zeker! Neem dan contact op met onze consultants onderaan deze pagina.

Een gevarieerd aanbod

Als consultant, financier of dienstverlener ervaren we vanuit hefboom dagelijks de uitdagingen waar sociale ondernemingen voor staan.  We werken antwoorden op maat uit en staan onze klanten bij om ze te implementeren in hun organisatie. Voor een aantal thema’s is het interessant de expertise te bundelen en aan te bieden aan meerdere deelnemers tegelijk. Daarom ontwikkelden we een open aanbod met diverse trainingen.  Hier kan je niet alleen kennis en inzichten opdoen van experten in een specifiek domein maar kan je ook leren van de ervaring van andere deelnemers. 

Onze opleidingen zijn steeds praktijkgericht en gaan vooral in op de concrete toepassing in de werkcontext van de deelnemer.  We werken in kleine groepen waarin er aandacht is voor ieders specifieke vragen.

Het aanbod verandert regelmatig op basis van wat we aan noden detecteren in het landschap. De trainingen in open aanbod (met vaste data) kan je ook altijd in-company aanvragen.

Meer weten over onze aanpak? 

 • Hefboom Consulting, onze aanpak en expertise:

Contact

Heb je vragen over ons opleidingsaanbod, wil je een bepaalde training intern organiseren of heb je suggesties voor bijkomende thema’s? Neem dan contact op met Tom Wouters :

"Een ambitieus plan voor meer maatschappelijke inclusie"

Steven, Consultant