Financiering met impact.

Financiering

Hefboom verschaft al ruim 30 jaar verschillende vormen financiering, gericht op specifieke sectoren of doelgroepen. We verschaffen investeringskrediet, overbruggingskrediet (voor subsidies), werkkapitaal, een microkrediet of krediet op maat van je werking. Elk van deze kredieten kenmerkt onze ambitie om bij te dragen tot een sociale en duurzame samenleving. Ze helpen individuen, organisaties en ondernemers om een positieve maatschappelijke impact te genereren.

Waarom we dit doen, lees je hier.

 • Financiering sociale & duurzame projecten

  voor initiatieven die een positieve sociale impact nastreven

  Hefboom financiert sociale en duurzame projecten en organisaties. We doen dat met investeringskredieten, overbruggingskredieten (voor subsidies), werkkapitaal of kredieten op maat van je organisatie. Onze klanten zijn organisaties en ondernemingen actief in de sociale economie (beschutte en sociale werkplaatsen, lokale diensten economie,...) werkzaam in welzijn, zorg, gezondheid en gelijke kansen, culturele en sociaal-culturele sector.

  Ik zoek financiering voor een sociaal en duurzaam initiatief
 • Kom op tegen Kanker Krediet

  Steunt sociale ondernemers in de zorg

  Het krediet is er voor organisaties met een onderbouwd businessplan die een meerwaarde willen bieden voor kankerpatiënten en hun omgeving, maar die elders moeilijk financiering vinden. Het gaat om ondernemingen die het creëren van maatschappelijke meerwaarde belangrijker vinden dan het maken van winst. Zij kunnen op de website van Kom op tegen Kanker een voordelig krediet aanvragen tussen 5.000 en 50.000 euro tegen een rentevoet van 2%. Een krediet kan worden aangevraagd alleen of in combinatie met een betoelaging.

  Meer informatie over dit krediet
 • Impulskrediet

  Het microkrediet voor (startende) ondernemers

  Impulskrediet is het microkrediet van Hefboom voor ondernemers die geen of moeilijk toegang hebben tot bankfinanciering. Het maximum bedrag is 25.000 euro. Daarnaast kunnen kredietnemers ook een beroep doen op 2 jaar gratis begeleiding. Impulskrediet is toegankelijk voor de meeste sectoren.

  Ik zoek een microkrediet
 • Cultuurkrediet

  Voor wie professioneel actief is in de cultuursector

  Ben je professioneel actief in de cultuursector, dan kan je bij Hefboom terecht voor een CultuurKrediet. Cultuurkredieten zijn kredieten tot 100.000 euro waarvoor geen zekerheden (waarborgen) worden gevraagd. De maximale rentevoet varieert van renteloos tot maximaal 3%.

  Ik zoek een CultuurKrediet
 • Herstel Cultuurkrediet

  Voor de heropstart van de cultuursector

  Je gebruikt het Herstel Cultuurkrediet om de gevolgen van de coronacrisis te overbruggen, voor de heropstart van de bestaande activiteiten of om nieuwe initiatieven in de cultuursector te financieren. Dit krediet is renteloos.

  Vraag je Herstel Cultuurkrediet aan
 • Kunstlening

  De renteloze Kunstlening van Kunst aan Zet

  Droom jij ook van een kunstwerk in huis? Of een uniek designobject waar een verhaal aan vasthangt? De Kunstlening geeft je een duwtje in de rug. Een kunstwerk of uniek designobject van een Vlaamse of Brusselse kunstenaar betaal je nu in schijfjes. Je kan 500 tot 7.000 euro renteloos lenen en terugbetalen op maximaal 2 jaar.

  Vraag je Kunstlening aan