Zakelijk en financieel beleid

Een financieel model uitwerken, een rapporteringstool ontwikkelen. Hefboom Advies helpt je graag de juiste keuzes maken. Hefboom heeft een pak ervaring in het zakelijk beleid van organisaties en als we onze klanten mogen geloven doen we dat ook goed.

Advies op maat

Van nieuw initiatief tot groot bedrijf, Hefboom werkt op maat van jouw vragen en behoeften. Van kostprijsberekening tot meerjarenbegroting, een doorlichting van je bestuur tot de oprichting van een cvba,.. wij worden enthousiast van de zakelijke kant van sociaal en duurzaam ondernemen.

Hefboom brengt jouw organisatie in kaart

Wil je weten of het bestuur van je organisatie beantwoordt aan de principes van goed bestuur? Op basis van jullie noden en behoeften helpt Hefboom dit in kaart brengen en de werking van bestuursorganen verder optimaliseren. We betrekken bestuur, management en medewerkers. Afhankelijk van jouw vraag geven we:

  • Eenmalig advies
  • Voeren we een grondige audit uit
  • Zetten we een begeleidingstraject op

Veelgestelde vragen

Een goed zakelijk en financieel beleid is de noodzakelijke bedding om activiteiten te dragen. Maar ook op langere termijn te laten stromen richting maatschappelijk doel en met een duurzame impact op de omgeving. Vragen die wij regelmatig horen zijn:

  • Hoe zit het met de financiële gezondheid van mijn organisatie?
  • Is mijn juridische structuur aangepast aan recente ontwikkelingen? 
  • Hoe kan ons grandioos idee vertaald worden in een realistische business case?
  • Hoe kan ik transparant rapporteren aan mijn bestuur of externe financiers?
  • Worden de principes van goed bestuur toegepast?

Wat kan Financieel advies concreet betekenen voor jouw organisatie?

Nood aan financieel management of instrumenten om het beleid van je organisatie te sturen? Hefboom heeft ervaring en expertise in huis om je hierbij te ondersteunen. Lees hier wat Hefboom concreet kan betekenen voor jouw (koepel-) organisatie? Hefboom werkt samen met diverse organisaties op Vlaams, federaal en Europees niveau om nieuwe financiële producten en diensten te ontwikkelen.

Interesse? Mail ons: Adviesteam@hefboom.be