SportPret vzw bevordert levenskwaliteit van kinderen met sport en spel


“Onze missie is de levenskwaliteit en sociale ontwikkeling van kansarme kinderen bevorderen. Sportpret blijft groeien en met dit krediet voor een opslagplaats kan de vereniging haar werking effectief verder uitbreiden.”

Aïlan Iriks, Oprichter Sportpret vzw

Zoveel meer dan alleen sport  

Sportpret is de combinatie van een sportclub, socioculturele vereniging en kinderopvang voor kwetsbare kinderen die niet de kansen hebben die andere kinderen wel krijgen.” Aïlan Iriks, Oprichter Sportpret vzw.  De levenskwaliteit en sociale ontwikkeling van kwetsbare kinderen bevorderen, dat is dus de missie van Sportpret vzw.  

Naast gratis toegang tot sport en ontspanning, via buitenschoolse activiteiten, biedt Sportpret een naschools beweegaanbod aan in scholen waar de armoedecijfers hoog liggen. De Sportpretconsulenten begeleiden gezinnen ook in de zoektocht naar een geschikte sportclub, jeugdbeweging, of academie als duurzame wekelijkse vrijetijdsbesteding voor de kinderen.  

De activiteiten stimuleren de brede ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek, motorisch als sociaal. Bewustzijn rond gezonde voeding of de taalontwikkeling zijn bijvoorbeeld twee belangrijke aandachtspunten tijdens de activiteiten. 

Een krediet voor een eigen pand  

Sportpret blijft groeien, en daar hoort ook een fysieke  

uitbreiding bij. Met een Hefboomkrediet kon de vereniging een pand kopen dat als magazijn en logistiek centrum dient voor het materiaal van al hun locaties. 

“Sportpret is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde voor de ontwikkeling van onze jongeren over heel Vlaanderen. Aïlan en zijn team zetten zich met hart en ziel in om zoveel mogelijk kwetsbare kinderen te blijven ondersteunen. We zetten heel graag onze schouders onder de uitbreiding van hun hartverwarmend project. ”  

Anja Mackelberg, kredietconsulent bij Hefboom

Aïlan Iriks richtte Sportpret in 2016 op. Ze zijn momenteel actief in 8 steden en in 2021 liep het aantal deelnames aan hun activiteiten op tot 11.395. In datzelfde jaar ontvingen ze ook de de erkenning als Landelijk Jeugwerk door het departement Jeugd van de Vlaamse Overheid.

Meer weten?