Digitaal Aandeelhoudersregister voor een efficiëntere administratie


“We zijn trots op het resultaat van dit gezamenlijke iniatief.”

Een coöperatief initiatief op maat

De jaarlijkse berekening van het dividend, het genereren van attesten, de administratieve plichtplegingen met betrekking tot de tax shelter,.. Heeft jouw organisatie nood aan een professionele aandeelhouders registratie?

Vanuit de behoefte van verschillende coöperaties voor een professioneel beheer en de beveiligde opslag van aandeelhoudersinformatie, is het Digitaal Aandeelhoudersregister (DAR) ontwikkeld.

Digitaal Aandeelhoudersregister (DAR)

Het geïntegreerd digitaal aandeelhoudersregister (DAR) is ontstaan vanuit de schoot van Coopkracht in samenwerking met verschillende coöperaties in Vlaanderen. Het is gebouwd door StartX in content management en open source systeem Drupal 8.* Met functionaliteiten die naar eigen noden kunnen worden aangepast.

Voordelen van het DAR

Vanaf het moment dat een nieuwe aandeelhouder instroomt aan de hand van een intekenformulier, tot aan het moment van uitschrijving. Het DAR biedt een uitkomst voor de aandeelhouders administratie voor zowel kleine als grote coöperaties:

“We zijn trots op het resultaat van dit gezamenlijke initiatief: de webapplicatie komt tegemoet aan de wettelijke vereisten rond GDPR, kun je configureren in de eigen look en feel van jouw organisatie. En niet onbelangrijk: het is betaalbaar voor zowel een startende of gevestigde coöperatie. Je betaalt enkel voor de functionaliteiten die je gebruikt. En er bestaat geen ander pakket met zoveel extra functies zoals attesten tax-shelter, berekening roerende voorheffing,…”

Marc Bosschaert, Coopfabrik VOF

Hefboom ondersteunt momenteel 12 organisaties bij hun aandeelhoudersadministratie. Onze professionele dienstverlening is inzetbaar van de setup tot en met de implementatie en beheer van het DAR op maat van elke coöperatie.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Berten Ooms via dienstverlening@hefboom.be of op +32 (0)2 205 17 20.

*Migratie naar Drupal 9 staat in de pijplijn.