Ondernemen(d) blijven tijdens de Corona-crisis

De corona-crisis en lockdown is een moeilijke tijd voor iedereen en niet in het minst voor ondernemers. Je maakt je misschien zorgen over de toekomst van je organisatie of onderneming, of je zit minstens met wat vragen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Weet welke maatregelen er bestaan

Er zijn door de overheid flink wat maatregelen ingezet om organisaties en ondernemingen overeind te houden. Om de crisis zo goed mogelijk te managen, is het belangrijk dat je weet welke maatregelen er bestaan. Een overzicht met de verschillende coronamaatregelen rond ondernemen en werk vind je hier op de website van VLAIO. Je vindt er zowel de Vlaamse, Federale als Europese maatregelen. Specifiek voor Vlaanderen zijn er de Corona hinderpremie en Corona compensatiepremie.

Daarnaast zijn er nog de bijkomende maatregelen zoals belastingvrijstelling voor specifieke steunmaatregelen, de uitbreiding van de Waarborgregeling door coronacrisis, de specifieke COVID-19 waarborg, als de Corona-lening via PMV om getroffen ondernemers meer financiële ademruimte te geven. Je vindt het allemaal op diezelfde overzichtspagina https://www.vlaio.be/nl/begeleiding-advies/moeilijkhedencoronavirus/specifieke-maatregelen-mbt-het-coronavirus/coronavirus

Blijf op de hoogte

Hoewel het goed is om op de hoogte te blijven, hebben we gemerkt dat het niet motiveert om de hele dag naar het nieuws te luisteren of kijken. Kies een paar kanalen die je op een constructieve manier op de hoogte houden.

Doe nieuwe inspiratie op

En als laatste zit vooral niet stil. Hoe groot deze uitdaging ook is. De lockdown is het moment om nieuwe inspiratie op te doen en je kennis van zaken bij te spijkeren:

Veel inspiratie en goede moed gewenst en bovenal een goede gezondheid.

Voor vragen blijft het Hefboom team bereikbaar.