Maatwerk om cultuursector doorheen de coronacrisis te loodsen

coronacrisis cultuursector

De coronacrisis heeft de cultuursector stevige klappen toegebracht. En het ziet er niet naar uit dat corona snel uit ons leven zal verdwijnen. Is dit onze nieuwe realiteit? En vooral: hoe passen cultuurwerkers en cultuurorganisaties zich hieraan aan?

Crisisbegeleiding voor de cultuursector

Hoe krijg je grip op deze nieuwe realiteit? Hoe herdenk en hervorm je je onderneming? Waar liggen de valkuilen en waar liggen de kansen? De collega’s van Cultuurloket helpen kunstenaars, organisaties en ondernemingen uit de cultuursector daarbij. Via de crisisbegeleiding zoeken ze samen met jou een weg uit deze crisis en bouwen aan een duurzaam model.

Wil je weten hoe dit werkt? Lees meer over de aanpak en maak een afspraak.

Alles over de coronacrisis

Op de website van Culuurloket vind je tevens een overzicht met alle relevante en correcte informatie voor individuen, organisaties en ondernemingen actief in de cultuursector. Met informatie over federale en Vlaamse maatregelen, een FAQ cultuursector, waarvoor kan het Noodfonds aangesproken worden, wat is Cultuurcoronapremie, hoe heropstarten, enz.

Lees alles over de coronacrisis specifiek voor de cultuursector

Herstel Cultuurkrediet

Met het Herstel Cultuurkrediet van Hefboom kan je dan weer de coronacrisis financieel overbruggen. Bestaande initiatieven die voor de crisis leefbaar waren, kunnen tot 100.000 renteloos lenen. Je hebt geen waarborgen nodig en tijdens het eerste jaar betaal je geen aflossingen. Zowel individuele kunstenaars als organisaties en ondernemingen uit de cultuursector komen in aanmerking.

Wil je meer weten over het Herstel Cultuurkrediet? Lees meer en vraag je Herstel Cultuurkrediet aan. Overtuigd? Wacht niet te lang want aanvragen kan tot uiterlijk 1 december 2020!