Professionaliseringstraject voor GiPSo


“Het traject startte met een interne en externe analyse, van waaruit de organisatie doordachte langetermijndoelstellingen kon formuleren.”

Op steeds meer plaatsen in Vlaanderen nemen (ouders van) mensen met een beperking het initiatief voor de realisatie van woon- en dagbestedingsprojecten. GiPSo informeert, ondersteunt en begeleidt deze projecten.

GiPSo is al een tijdje actief en maakte begin 2017 een echte doorstart, met de aanwerving van nieuwe coaches en een nieuwe coördinator. Hefboom begeleidde GiPSo doorheen een professionaliseringstraject. Dat startte met een interne en externe analyse, van waaruit de organisatie doordachte langetermijndoelstellingen kon formuleren. Hefboom hielp ook om de strategische keuzes te vertalen in krachtige kortetermijndoelstellingen. Tijdens persoonlijke coachingsgesprekken met de nieuwe coördinator bracht Hefboom inzichten bij die hem hielpen bij het vormgeven van zijn taak.

Hefboom verzorgde een opleidingssessie over het opstellen van een financieel plan. Rudi Ceunen, Consultant bij Hefboom, blijft als financieel adviseur deel uitmaken van het expertenpanel van GiPSo vzw. Startende ouderinitiatieven kunnen steeds, in overleg met GiPSo vzw, beroep doen op deze experten voor de verdere uitbouw van hun project rond de huisvesting van personen met een beperking.

Voor meer informatie over dit project kan u terecht bij:

Rudi Ceunen

Senior Consultant

+32 (0)2 205 17 32

+32 (0)495 18 13 89

“Alles is moeilijk voor het gemakkelijk is.”