Een gedeelde passie en droom leiden naar een eigen restaurant


“Al tijdens ons eerste gesprek voelde ik de passie van Tim en Alem om er hier samen een gezellig, mooi en lekker restaurant van te maken.”

Mark Van de Casteele, Vrijwilliger bij Impulskrediet

Voor Alem en Tim is koken een gedeelde passie. Een Ethiopisch restaurant openen in Mechelen was dan ook geen bevlieging maar een jarenlange droom waar gestaag naartoe is gewerkt. Ze combineerden jaren een job in de zorgsector met het koken in bijberoep. Als er een restaurant te huur komt in Mechelen, besluiten ze de sprong te wagen om hun zaak uit te breiden tot een volwaardig restaurant. Met een Impulskrediet van € 16.500 en duidelijke plannen en ambitie op zak, openen ze er Abyssinia.

“Al tijdens ons eerste gesprek voelde ik de passie van Tim en Alem om er hier samen een gezellig, mooi en lekker restaurant van te maken. Ik ben er van overtuigd dat Abyssinia tot iets moois kan doorgroeien en zo een fijne aanvulling kan zijn in het Mechelse aanbod aan restaurants.” Mark Van de Casteele, Vrijwilliger bij Impulskrediet.

Het dynamische duo Alem en Tim zien ook grotere mogelijkheden voor Abyssinia. Ze genieten enorm van het contact met de klanten en zijn van plan om in de toekomst ook andere activiteiten zoals workshops te organiseren in hun restaurant.

Met een Impulskrediet konden Alem en Tim hun zaak opstarten. Impulskrediet is een krediet tot 25.000 euro voor kwetsbare (kandidaat-) ondernemers. Nog te vaak wordt ondernemers krediet geweigerd door banken. Bij Impulskrediet verdient elk goed plan krediet. Het biedt in vele gevallen een uitweg uit kansarmoede en creëert tewerkstellingskansen.