Hefboom financiert duurzame mobiliteit

Bike&Co, de fiets als duurzame mobiliteitsoplossingen


Het hefboomeffect voor duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit is één van de uitdagingen waar we als maatschappij me geconfronteerd worden. De fiets is één van die duurzame mobiliteitsoplossingen.

Bike&Co is een coöperatieve vennootschap, gespecialiseerd in de verkoop, verhuur, onderhoud en herstel van bedrijfsfietsen. Bike&Co combineert de zorg om het behoud van sociale tewerkstelling
met de groeiende interesse in bedrijfsfietsen. De 14 vennoten zijn allemaal sociale fietsondernemingen die hun expertise op het vlak van onderhoud en herstel van fietsen bundelen. Zo kunnen bedrijven met meerdere vestigingen in Vlaanderen en Brussel bij één organisatie terecht voor alle dienstverlening. Dit zorgt voor een aanzienlijke administratieve vereenvoudiging voor de klanten van Bike&Co. Tegelijkertijd wil Bike&Co ook zinvol werk geven aan mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt, door het onderhoud en de herstellingen van de bedrijfsfietsen toe te vertrouwen aan sociale fietsondernemingen.

Hefboom duurzame mobiliteit

Hefboom werkte mee aan de oprichting van Bike&Co door een kredietopening toe te staan van € 250.000 voor de aankoop van fietsen. In 2016 werd een eerste som van € 40.000 opgenomen.

“We kunnen bij Hefboom terecht voor onze kredieten om fietsen aan te kopen. De samenwerking verliep heel vlot. Ons dossier werd eerder goedgekeurd, waardoor onze eerste kredietvraag snel en
positief beantwoord werd. Ik apprecieer ook heel erg het persoonlijk contact, waarvan ik denk dat dit bij traditionele financiële instellingen toch wat minder het geval is.”

Ilse Fannes directeur Bike&Co