Ontmoet Wald, onze nieuwe collega!

Graag stellen wij onze nieuwe collega voor: Wald Janssens. Sinds januari 2022 versterkt hij de afdeling Dienstverlening. We vroegen de echte Brusselaar wat hem naar Hefboom bracht:

De transitie naar een circulaire economie

Hefboom greep mijn aandacht door de interesse die ik heb in (sociaal-) ondernemerschap. Na het middelbaar had ik veel vragen over hoe onze maatschappij is opgebouwd. Daarom besloot ik om meer over de basis, o.a. onze economie en de politiek, te leren.

Ik heb de opleiding toegepaste economische wetenschappen gevolgd en hierna de minor politieke wetenschappen. Hierna bleef ik wat op mijn honger zitten. Pas tijdens mijn Erasmus in Berlijn leerde ik meer over de verhouding tussen duurzaamheid en de economie. Zo is mijn interesse ontstaan in de mogelijkheden van een circulaire economie.

Bij Syntra heb ik hierna de opleiding coach circulaire economie gevolgd. En mijn thesis geschreven over hoe de haven van Brussel een rol kan spelen in de transitie van de Brusselse economie naar een circulaire economie. Als consulent bij de afdeling Dienstverlening wil ik een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

Wat verwachten mensen misschien niet van jou?

Dat mijn grootste interesse basketbal is. Soms blijf ik tot midden in de nacht wakker om naar NBA wedstrijden te kijken.

Als tijd en geld geen probleem waren zou ik leren vliegen of varen. Of een plaats kopen in de NBA, zodat ik altijd op de bank kan zitten en mee kan trainen.

Verder interesseert alles rond de circulaire economie mij enorm. En de link tussen duurzaamheid en de economie. Ik ben eigenlijk altijd bezig met bijleren en het onderzoeken van zaken. Onder andere door goed mijn oor te luisteren te leggen bij mensen die ervaring hebben in het veld. Maar hoe meer ik iets leer over een bepaald thema, hoe meer ik het gevoel krijg dat ik niets weet. Wat me weer zin geeft om er meer over te weten te komen.

Na het afronden van mijn studie was de complete lockdown

Na het afronden van mijn studies was de complete lockdown. Hierdoor ging het zoeken naar een job moeizaam. Omdat ik niet graag stilzit ben ik begonnen met het contact tracen voor Covid-19. Ik vond het ook interessant om zo te horen wat er speelde in de maatschappij. En mensen te kunnen helpen met hun vragen. Dit heb ik enkele maanden gedaan tot ik een vaste job vond als project consultant bij Unique Career.

Een unieke ervaring waar ik telkens op een ander project terechtkwam binnen een ander bedrijf. Voornamelijk projecten in de supply-chain tijdens het hoogseizoen. Tijdens deze leerrijke periode kwam ik erachter dat ik een groot aanpassingsvermogen heb. Doorheen mijn loopbaan als student heb ik verschillende studentenjobs uitgevoerd. Een, als Event host in de Bozar, ben ik nog lang blijven doen. Door de toffe collega’s, toffe omgeving en de diversiteit aan events. Ik ben klantgericht en blijf eigenlijk altijd wel kalm. Verder vind ik het fijn om mensen te helpen. Ook doe ik graag analytisch werk: ik ben graag met cijfers bezig.

Tips van een echte Brusselaar

Mijn favoriete plekken in Brussel zijn het park van Tour & Taxi, de Dansaertwijk en de Beurs. Met name het basketbalplein in de Dansaertstraat. Maar ook de buurt rond Flagey en Matongé.

Eigenlijk zou ik iedereen die Brussel beter wil leren kennen aanraden om elke dag op ontdekkingstocht te gaan in een andere buurt. En daar de sfeer op te snuiven.

Ik ben zelf opgegroeid in de buurt rond metrostation Pannenhuis in Laken. Een toffe buurt waar ik veel vrienden had en het was niet ver van het centrum. De laatste jaren is deze buurt enorm verbeterd door de aanleg van het tour & taxi park.

In Brussel kun je nog iets vernieuwends brengen

Na een jaar in Berlijn te hebben gewoond, besefte ik waar mijn liefde voor Brussel vandaan komt: het chaotische en het imperfecte van de stad. In Berlijn is alles goed geregeld en gebeurt er veel op cultureel vlak. Maar daardoor is het ook moeilijk om nog iets vernieuwends te brengen. In Brussel kun je voor mijn gevoel zelf nog echt iets toevoegen. Er is een echte dynamiek om de stad tot zijn volledige potentieel te brengen. Brussel is na Dubai de stad met de meeste culturen ter wereld. Als Brussel slaagt kan dit denk ik een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld.

Welkom Wald! We zijn erg blij met jou als toevoeging aan ons team. Veel geluk gewenst. En we zien uit naar een rondleiding in Brussel. 🙂