Ons Jaarverslag 2020 staat online

Ons jaarverslag van een wel zeer bijzonder 2020 staat online. Lees er over onze hoogtepunten en uitdagingen. En vind er verhalen van medewerkers en klanten.

Een greep uit de resultaten

In 2020 werden werden voor 8,8 miljoen euro nieuwe kredieten goedgekeurd. Goed voor 120 nieuwe projecten:

Er werden 61 Advies opdrachten uitgevoerd. En 15 coöperaties ondersteund met uiteenlopende diensten.

Hefboom sloot boekjaar 2020 af met een winst van 78.597 euro. Op de algemene vergadering van 19 juni werd daarom beslist om onze aandeelhouders een dividend uit te keren van 0,25% op jaarbasis.

Verandering begint bij jezelf

2020 werd het jaar waarin we onze missie en visie op fristen en onze kernwaarden formuleerden. Zoals je hier en daar al misschien al opviel, ging dit gepaard met de lancering van onze nieuwe huisstijl. Die verder wordt uitgerold in 2021.

Ook werkten we verder aan onze Common Good Impact – matrix. Als handvat om onze maatschappelijk impact in kaart brengen. Als erkende coöperatieve vennootschap blijft Hefboom ook de ICA- waarden uitdragen.

Tot slot ontvingen we in 2020 voor ons coöperatief aandeelhouderskapitaal het ‘FairFin-Financité kwaliteitslabel. Het label voor solidaire financiële producten’.

“Met het label hopen wij met Hefboom nog meer mensen te kunnen overtuigen dat sociaal en duurzaam investeren méér dan ooit nodig is.” – John Vanwynsberghe, algemeen directeur Hefboom

Starten met ondernemen in 2020 was niet evident

In het uitdagende afgelopen jaar 2020 zette een groep ondernemers toch de eerste stap naar een nieuwe sociale onderneming. Met het begeleidingsaanbod op maat van sociaal ondernemerschap: Start SOON, konden zij via een online leeromgeving terecht bij een zeer complementair team en community van ondernemers.

De dienstoverschrijdende samenwerking, in combinatie met expertise uit partner organisaties, zorgde voor een uitgebreid aanbod op maat.

Maar ook via de Impulskrediet werking waren we getuige van heel wat inventieve en flexibele micro-ondernemers. Je leest in ons jaarverslag op welke vaak creatieve manieren ze inspelen op de uitdagingen van het corona jaar.

We wensen je alvast zeer veel leesplezier.