Hefboom tekent voor de oprichting van een Gewestelijke Transitieraad

De corona-crisis legt de systeemfouten van onze samenleving bloot, ook in ons Brussels Gewest:

Ons gewest is afhankelijk en kwetsbaar.

De crisis stelt ons voor keuzes

Gaan we terug naar “business as usual” of gooien we het roer om, richting een nieuw samenlevingsmodel? Stappen we terug in de race naar groei om verder de natuur te vernietigen en de ongelijkheid te verdiepen? Of beslissen we om nu de stap te zetten richting sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid?

De Transitie is al bezig!

Duizenden projecten werken al jaren aan regeneratieve en herverdelende alternatieven. En al deze ongelooflijke initiatieven ontwikkelen veerkrachtige modellen die uitgaan van de behoeften van de burgers. De tijd is gekomen om hen uit te nodigen aan de onderhandelingstafel, en om samen het post-Corona Brussel vorm te geven. Dat is de boodschap van de open brief van een 50-tal ondernemingen en organisaties die pleiten voor de oprichting van een gewestelijke transitieraad.

Wij, de terreinwerkers van de transitie, zijn klaar voor een paradigmashift en roepen op tot de onmiddellijke oprichting van een gewestelijke transitieraad.

Deze Raad zal als taak hebben om, op basis van de vele troeven van het Gewest, een concreet plan uit te werken om van Brussel een pionier te maken van de democratische, ecologische en sociale transitie in Europa. Hefboom ondertekent de brief ook.

Lees de volledige open brief hier.

Onderteken jij ook de open brief?