Start SOON Nieuw Begeleidingsaanbod voor mensen met een Sociaal Ondernemingsidee

Start SOON is een nieuw, gratis begeleidingsprogramma voor sociale ondernemers. Enkel winstrealisatie niet voldoende is voor de onderneming van de toekomst. Daarom sloegen Hefboom, de Sociale InnovatieFabriek en Möbius de handen in elkaar in opdracht van het Departement WSE. Het resultaat is een begeleidingstraject voor (startende) ondernemers.

“Veel aspirant ondernemers hebben jarenlange ervaring in ondernemingen opgebouwd. En hebben zin om hun neus voor zaken te combineren met het creëren van maatschappelijke impact.” stelt Vlaams minister Hilde Crevits. “Met Start SOON helpen we hen op weg om een duurzame sociale onderneming in de wereld te zetten”.

Professionele ondersteuning

Start SOON is een tweedelig traject. Ondernemers krijgen professionele ondersteuning tijdens het traject. Om hun ondernemersidee te vertalen in een doordacht en onderbouwd ondernemingsplan.

Voor Wie?

Het begeleidingstraject Start SOON is gratis voor de geselecteerde kandidaat-ondernemers. Van webshop voor producten met respect voor mens en de natuur, activiteiten voor mensen met een beperking, de productie van goederen die bijdragen aan een beter milieu of de tewerkstelling van kansengroepen,.. Start SOON is er voor sociale ondernemers die professioneel aan de slag willen.

Naast begeleiding heb je contact met gelijkgestemden met een sociale ondernemersdroom, toegang tot een digitaal leerplatform met waardevolle informatie en ontvang je de beste tools en meest recente inzichten om je onderneming van de grond te krijgen.

Start SOciaal ONdernemen

Broed jij op een sociaal, duurzaam, innovatief, participatief of coöperatief ondernemersidee? Of ken je iemand die het verschil wil maken. Neem dan gauw een kijkje op de website www.start-soon.be.

Een eerste basistraject start op 13 oktober 2020. De volgende data vind je op de website van Start SOON.

Hefboom heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van startende sociale ondernemers en beschikt over veel expertise op het vlak van diverse financieringsmogelijkheden.

De Sociale InnovatieFabriek is sterk in sociaal en innovatief ondernemerschap en het opschalen van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Möbius is expert in het bijstaan van ondernemingen om meer duurzaam en circulair te ondernemen.