Inclusief wonen, werken en leven

Elk jaar op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag. Een dag om betrokkenheid en steun te betonen aan mensen met het gelijknamige syndroom. Die boodschap zetten we met Hefboom graag mee in de verf. We roepen op om mensen met een beperking ook in hun kracht te zetten. Om hen te bekijken op basis van wat ze wél kunnen en het talent dat ze bezitten.

Organisaties ondersteunen die werken aan meer inclusief wonen, werken en leven 

Via participatie, kredietverlening, consultancy en beheer van giften ondersteunen we met Hefboom heel wat organisaties die werken aan inclusie. Het gaat om zorginstellingen, culturele organisaties en algemene initiatieven. Ze ijveren voor meer inclusie op het gebied van wonen, werken en leven. En dus zetten we hen hier graag in de kijker.

De Lier
De Lier ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking in het ontwikkelen van een eigen, kwaliteitsvol leven. De organisatie beschikt over vijf wooneenheden in Lier met elk hun eigen identiteit. Het zorgaanbod varieert er van permanente zorg in groepsverband tot beperkte ondersteuning in een privé woning. Aandacht voor het individu staat centraal, waardoor een zo groot mogelijke persoonlijke vrijheid wordt gegarandeerd.

Lees meer

De Okkernoot
De Okkernoot ondersteunt kinderen en volwassenen met een (vermoeden van een) beperking. Ze zijn gespecialiseerd in de begeleiding van personen met een autismespectrumstoornis en/of verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met gedragsproblemen. Ze werken zowel ambulant als residentieel. Gasten kunnen er niet alleen wonen maar ook op vakantie komen. Voor wie begeleid wil werken, staat een jobcoachteam klaar.

Lees meer

Hart voor handicap
Hart voor Handicap zet zich in om kinderen en jongeren met een beperking in Vlaanderen maximaal kansen te bieden om zich te ontplooien. Weg met de drempels in structuren, wetgeving en financiering. Maar ook: weg met de drempels in ons hoofd. Zodat het samen leven, wonen en werken van mensen met én zonder beperking helemaal normaal wordt. Lees hier hoe we Hart voor Handicap ondersteunden om hun giftenadministratie efficiënter te organiseren.

Lees meer

HETGEVOLG
HETGEVOLG zet theaterproducties op die vertrekken vanuit de mens en zijn rijk arsenaal aan gevoelens, dromen, ervaringen en betrachtingen. Via de kunsten geven ze de meest kwetsbaren in onze maatschappij een stem: mensen met een beperking, anderstalige nieuwkomers, jonge vluchtelingen, mensen in armoede … Met hen zetten ze projecten op en geven op die manier ‘de ander’ een gezicht met een verhaal. Een verhaal waarin iedereen zich herkent. Waardoor ‘de ander’ plots dichtbij is.

Lees meer

klein verhaal
kleinVerhaal is een participatieve kunstpraktijk die in Oostende een inspirerende ontmoetings- en creatieplek organiseert waar een bonte mix van mensen – inclusief de meest kwetsbaren – met diverse achtergronden, culturen en leeftijden hun verbeelding vorm geven. Vanuit het hart van de samenleving en via de weg van de kunsten vertaalt, ondervraagt en documenteert kleinVerhaal de complexiteit van de huidige maatschappij in weerbarstige creaties en prikkelende acties.

Lees meer

Mariënstede
Bij Mariënstede krijgen volwassenen met een beperking via wonen en een aangepaste dagbesteding ondersteuning en kansen. Het doel is om hen zo zelfstandig mogelijk te laten leven en op verschillende manieren hun welzijn en geluk te bevorderen. Lees hier hoe we vanuit Hefboom Mariënstede ondersteunen met een investeringskrediet om hun infrastructuur te vernieuwen.

Lees meer

Samen voor meer inclusie

Wil je mee je schouders zetten onder een meer sociale en inclusieve samenleving? Steun organisaties en projecten als Mariënstede, De Lier en andere en word aandeelhouder van Hefboom. Da’s 100% maatschappelijk rendement gegarandeerd. Samen met onze meer dan duizend aandeelhouders investeren we in sociale en duurzame organisaties en ondernemingen in Vlaanderen en Brussel.

Met onze steun maken zij een positief maatschappelijk verschil. Ook jij kan al vanaf € 250 coöperatief aandeelhouder worden! Naast het maatschappelijk rendement, geniet je ook van een financieel dividend.