Slim investeren doe je met je hart

Een eerlijkere samenleving?

Een mooiere wereld?

Jij bent de hefboom!

 

Aandeelhouder ben je in 2 eenvoudige stappen

Geef de positieve toekomst mee vorm

De lokale investering waar jij beter van wordt

Meer en meer mensen zoeken naar manieren om hun bedreigde spaargeld ethisch en duurzaam te investeren. Dat je de weg naar onze site vond, betekent dat jij bij het creëren van je eigen welzijn ook aan anderen denkt. Hoopgevend nieuws in deze uitdagende tijden.

Hefboom biedt een coöperatief alternatief voor bewuste individuen, gezinnen, organisaties en ondernemingen. Aandeelhouder worden kan al met een inbreng van 250 euro. Je betaalt geen in- of uitstapkosten.

De middelen die we ontvangen, worden geïnvesteerd in projecten die in Vlaanderen en Brussel een positief verschil maken. Naast dit deugddoende maatschappelijke rendement, ontvang je als aandeelhouder uiteraard ook een financieel dividend. Dat wordt jaarlijks vastgelegd door de algemene vergadering.

Onze aandeelhouders kregen de voorbije jaren telkens meer rendement dan bij een klassieke bank:

  • 2019: Positief resultaat maar uit voorzichtigheid i.v.m. COVID-19 werd gekozen om geen dividend uit te keren.
  • 2018: 0,25%
  • 2017: 0,50%
  • 2016: 0.75%
  • 2015: 0.75%
  • 2014: 1.10%
  • 2013: 1.25%
  • 2012: 1.00%

Je blijft op de hoogte van onze werking en resultaten via de aandeelhoudersbrief. Onze jaarlijkse algemene vergadering biedt ruim gelegenheid voor kennismaking en dialoog.

Een oplossing voor mensen die sociaal kwetsbaar zijn

InvesteerOok vlak in onze buurt is het leven voor veel mensen vandaag hard. Meer dan 1 op 8 kinderen in Vlaanderen en Brussel loopt het risico op armoede. Hun levenskwaliteit moet dringend verbeteren. En dat is perfect mogelijk.

Sociale tewerkstelling en kwaliteitsvolle huisvesting vormen een hefboom om uit de spiraal van armoede te geraken. Tal van vernieuwende projecten gaan al volop voor een andere en betere samenleving, met meer kansen voor kwetsbare kinderen en volwassenen.

Via coöperatief aandeelhouderskapitaal zet Hefboom al meer dan 30 jaar zijn schouders onder die broodnodige projecten. We hebben dus de ervaring en expertise in huis om kleine en grote initiatieven te begeleiden in hun groei.

Hefboom investeert jaarlijks rond de 15 miljoen euro in sociale en maatschappelijke projecten. Dat financiële draagvlak van verandering bouwen we graag samen met jou verder uit.

Al meer dan 1.300 duurzame aandeelhouders

Leefbaar, sociaal en winstgevend met een zuiver geweten, dat maken we samen waar. Lees waarom aandeelhouders in Hefboom investeren en zo kiezen voor een rechtvaardige maatschappij.

Teken online in

Deel je onze positieve boodschap graag met je familie en vrienden? Alvast van harte bedankt!

 

Het Hefboomeffect is groter dan aandelen alleen

Je kan ook kiezen voor de SpaarPlus Rekening bij VDK Spaarbank

Met een SpaarPlus Rekening bij VDK Spaarbank ontvang je een marktconforme rente, die je – als je dat wenst – geheel of gedeeltelijk kan afstaan aan Hefboom. Bovendien keert VDK Spaarbank jaarlijks een commissie van 0,05 % uit op de totale spaarinlage, aan Hefboom en zes andere organisaties die zich sociaal-maatschappelijk inzetten.

De manier waarop VDK Spaarbank jouw spaarcenten herbelegt, wordt gecontroleerd en gecertificeerd door Forum Ethibel, het onafhankelijke adviesbureau voor maatschappelijk verantwoord investeren.

Of laat een onvergetelijke indruk na wanneer je vertrekt

Op een dag zal je er niet meer zijn. Daar denk je natuurlijk liever niet aan, maar toch kan je er vandaag al voor zorgen dat jouw goedheid verder leeft en je mee verder bouwt aan een sociale en duurzame wereld.

Door in je testament een legaat toe te kennen aan Hefboom vzw, blijf je er zijn voor mensen die dat nodig hebben. Via een Hefboomlegaat wordt je nalatenschap telkens opnieuw geïnvesteerd in sociale projecten.

Wist je dat nalaten aan een goed doel sinds 1 juli 2021 in Vlaanderen wordt belast aan een tarief van 0%? Daarmee wil de Vlaamse Regering nalaten aan een goed doel aanmoedigen.

Je vindt alle informatie op www.testament.be.

Neem Hefboom als goed doel op via testament.be from Hefboom on Vimeo

Solidaire Financieringslabel

Hefboom aandelen hebben het Solidaire Financieringslabel voor solidaire financiële producten in België.

Het Solidaire financieringslabel certificeert financiële producten die solidaire activiteiten ondersteunen. Op hun beurt creëren deze solidaire activiteiten maatschappelijke meerwaarde, bovenop een eventuele financiële meerwaarde.