Peers4Change: lerend netwerk voor inclusieve werkvloeren

Het inclusietraject Peers4Change brengt bedrijven samen om aan duurzame verandering te werken richting een inclusieve werkvloer. Want meer diversiteit leidt tot opportuniteiten en mogelijkheden voor de toekomst. Ontdek wat je van dit traject kan verwachten.

Wat houdt deze training in?

Inclusie op de werkvloer is een veranderproces. Dat kan je niet kopiëren van ergens anders. Dat kan je niet bereiken met gestandaardiseerde do’s en don’ts. Daarom is er nu Peers4Change, een gratis lerend netwerk dat we vanuit Hefboom mee begeleiden.

Peers4Change is een traject waar je niet zozeer kant en klare recepten bekijkt, maar vooral de vaardigheid van het koken leert. Een leergroep waarin we eerlijk bespreken wat er zo verdomd moeilijk en lastig is aan veranderingen op de werkvloer en waar we tegelijk op zoek gaan naar nieuwe kansen.

Wat je mag verwachten:

Doelstellingen en doelgroep

Onder begeleiding van experten gaan leidinggevenden en HR-medewerkers van 6 à 8 bedrijven tijdens 6 bijeenkomsten in op weerstanden, zichtbare en onzichtbare drempels en verschillende bevorderende en belemmerende krachten die een rol spelen in een verandertraject. Het doel is dat jouw bedrijf zowel de uitdagingen van vandaag als die van morgen kan aangaan.

Door het gezamenlijk traject met peers, ontstaat een veilige context om in alle openheid en zelfs kwetsbaarheid het eigen groeipad te bespreken en te versterken. Anders dan in een individueel traject hebben bedrijven hier de kans om zich te spiegelen en te laten bevragen door anderen die een gelijkaardige weg aan het bewandelen zijn in hun eigen onderneming.

Ervaringsdeskundigen en experts komen langs om inspiratie en inzichten te delen. Bovenal ligt de focus op ieders eigen en unieke verandertraject. Het opzet is dat je hiermee niet alleen de uitdagingen van vandaag maar ook die van morgen kan aangaan.

Het traject is bedoeld voor leidinggevenden, HR-verantwoordelijken, directies of stafmedewerkers, bewegers naar inclusie, …

Peers4Change is iets voor jou als je:

Praktisch

Peers4Change is een gratis traject.

Dit jaar starten 2 reeksen van 6 bijeenkomsten.

Reeks 1 – Gent

Data: donderdag 19 september, 24 oktober, 21 november, 12 december 2024, 16 januari en 20 februari 2025
Uren: telkens van 9u30 tot 12u30
Locatie: Gent, de exacte locatie wordt later meegedeeld

Reeks 2 – Mechelen

Data: dinsdag 24 september, 8 oktober, 5 november, 10 december 2024, 14 januari en 18 februari 2025
Uren: telkens op van 13u30 tot 17u
Locatie: Mechelen, de exacte locatie wordt later meegedeeld

Praktisch

Heb je vragen of wil je graag inschrijven? Mail dan naar peers4change.allinclusive@hefboom.be.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige sessies van Peers4Change? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of stuur ons een mail via het adres hierboven en we informeren je als eerste.