Een ambitieus plan voor meer maatschappelijke inclusie met Dienstenbedrijf Sociale Economie van Stad Gent


“Dankzij dit traject kan het DBSE vandaag zorgen voor nog meer sociale tewerkstelling en inclusie.”

Steven Van Wichelen, Consultant 

Het Dienstenbedrijf Sociale Economie biedt mensen met verminderde arbeidskansen werk voor een afgebakende periode van 1 tot 5 jaar. Een vak leren? Dat kan op één van de 6 werkvloeren, intensief begeleid door technisch onderlegde collega’s en jobcoaches. Zo krijgen medewerkers kansen om te groeien en door te stromen naar een job op de reguliere arbeidsmarkt. 

Sinds 2020 bundelen Stad Gent en OCMW Gent hun krachten op vlak van sociale tewerkstelling in het Dienstenbedrijf Sociale Economie (DBSE). Als nieuw samengesteld sociaal-economiebedrijf lag er veel werk op de plank op vlak van structuur, organisatie, positionering, identiteit en communicatie, operationele processen en groei. 

Aan de hand van een duidelijke planning en timing in verschillende fases, werd een ambitieus professionaliseringstraject opgestart. Na een kwalitatieve procesanalyse en een klanttevredenheidsonderzoek werd een strategie bepaald en werd de toekomstige werking van de organisatie verder uitgetekend.  

“Dankzij dit traject werkt het DBSE vandaag nog effectiever en duurzamer en kan het op zijn beurt zorgen voor nog meer sociale tewerkstelling en inclusie en een vlottere doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt.”

Steven Van Wichelen, Consultant bij Hefboom

Als kers op de taart behaalde DBSE het Qfor- WSE-certificaat: een objectieve erkenning voor de kwaliteit van de dienstverlening! 

Meer weten?