De Museumpas biedt toegang tot een enorm aanbod aan musea in België


Corona krijgt groeiambities van Museumpas niet klein

© museumPASSmusées

Van de details op de oude wandtapijten in het TAMAT, tot de Oude Romeinen doorheen het Kustfort van Oudenburg. Of het design en de couture in het Hasseltse Modemuseum. De lijst van deelnemende musea blijft groeien.

Als de coronacrisis uitbreekt moeten de musea hun deuren echter sluiten en kan de pas een tijd niet worden gebruikt. Om deze periode te overbruggen en de ontwikkelingsgang van de organisatie verder te kunnen zetten, kende Hefboom museumPASSmusées een Herstel Cultuurkrediet toe.

Belgische Musea verenigen zich via de Museumpas

Nog maar drie jaar na de start van museumPASSmusées geeft de Museumpas al toegang tot meer dan 200 deelnemende musea. Het aantal aangesloten musea en het aantal pashouders groeit jaar na jaar. Je bezoekt tijdelijke tentoonstellingen gratis of met een fikse korting in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

De musea verenigen zich in de coöperatieve vennootschap museumPASSmusées. Met als doel de zichtbaarheid van musea te verhogen. Maar ook om de toegang tot gemeenschappelijk erfgoed te vergemakkelijken. Door het interessante aanbod kopen mensen die doorgaans minder vaak musea en tentoonstellingen bezoeken, de pas ook aan.

Startup in volle groei, tot de coronacrisis uitbreekt

museumPASSmusées is een startup in volle groei. En legt tot de crisis een mooi parcours af. Als de coronacrisis uitbreekt heeft dit een een immense impact op de organisatie: musea sluiten hun deuren en bezoekers blijven weg. Beperkingen en verplichte reservaties zetten een rem op het museumbezoek. Met als logisch gevolg dat minder mensen een nieuwe Museumpas aankopen. Hierdoor ziet de coöperatieve vennootschap achter de Museumpas de ingezette groei haperen.

Groei verderzetten met de hulp van een Herstel Cultuurkrediet

Met veel volharding doorstaat museumPASSmusées de grote uitdagingen. En post corona zijn ze klaar om de ingezette groei verder te zetten. De Museumpas neemt haar unieke rol op zich om het brede publiek weer naar de musea te leiden. En de uitbreiding van het aantal musea en de verkoop van de pas door te zetten. Het Herstel Cultuurkrediet van Hefboom biedt financiële zuurstof om dit te kunnen realiseren.

Beleef een jaar vol verrassende uitstapjes met museumPASSmusées

“Ik geloof dat de Museumpas een belangrijke rol kan spelen in de heropening van de musea en meer mensen naar onze musea kan te trekken. De organisatie wordt hierin ook sterk gedragen door de musea. We zijn bij Hefboom erg trots dat we hierin de nodige financiële ondersteuning kunnen bieden. Ik raad alle liefhebbers zeker ook aan de deelnemende musea te bekijken op museumpassmusees.be.” – Mike Manarpies, kredietconsulent

Hulp nodig bij het opstellen van je plan van aanpak of je financieel plan? Hiervoor kan je gratis terecht bij Cultuurloket.