Belgisch kunstenaarsduo Memymom brengt pure verhalen in beeld


Met een Herstel Cultuurkrediet timmeren we verder aan onze internationale carrière.

Marilène Coolens & Lisa De Boeck, memymom 

Pure verhalen tot leven wekken aan de hand van hun ongebreidelde verbeelding en creativiteit. Dat is de kracht van Belgisch kunstenaarsduo memymom. 

Fotografen Marilène Coolens (°1953) & Lisa De Boeck (°1985), tevens moeder en dochter, werken sinds 2004 samen als artistiek team in hartje Brussel.

Internationale aantrekking  

Na een succesvolle tentoonstelling in Amsterdam kreeg het duo meer visibiliteit binnen de kunst- en fotografiewereld tot ver buiten onze landsgrenzen. Sinds 2012 werkt memymom ook samen met nationale en internationale artiesten uit de brede culturele sector, waaronder dansers en acteurs. De coronapandemie werd, net zoals voor vele anderen in de culturele sector, een zware beproeving voor het artistieke duo. Niet enkel het creëren van nieuw werk, maar ook een veelbelovende tentoonstelling in het Chinese Lianzhou Museum of Photography werden onder andere van de agenda geschrapt. 

Terug op koers na de pandemie dankzij een Herstel Cultuurkrediet 

“Met een Herstel Cultuurkrediet konden we vanaf 2021 toch verder timmeren aan ons werk en de verdere uitbouw van een internationale carrière. We werken hard aan nieuwe creaties en verschillende artistieke samenwerkingen.” 

– Marilène Coolens & Lisa De Boeck, memymom 

Een Herstel Cultuurkrediet gaf memymom financiële ruimte om nieuw werk te creëren en te investeren in nieuw werkmateriaal. Inmiddels werken moeder en dochter ook samen met twee architectenbureaus en staat er een nieuwe expositie op het programma.