Koningin Mathilde bezoekt Week van het Microkrediet

Naar aanleiding van de Week van het Microkrediet, ontmoette Koningin Mathilde op woensdag 16 maart enkele micro-ondernemers in Luik. De Week van het Microkrediet vond plaats van 14 maart tot 18 maart op verschillende locaties en werd mee georganiseerd door Impulskrediet, het microkrediet van Hefboom.

Diezelfde dag stond Impulskrediet met een pop-up stand op de Groenplaats in Antwerpen. Voorbijgangers maakten er kennis met Impulskrediet en microkredieten in het algemeen. Wanneer je Facebookvriend werd van Impulskrediet, kon je bovendien een prijs winnen van één van onze Impulskredietondernemers.

Na het bezoek van Koningin Mathilde trokken we ’s avonds naar Antwerpen waar infosessie ‘Marketing on a budget’ plaats vond in Bar Oscar. Micro-ondernemers kregen er van Herman Maes van Dailybits, expert in online marketing, zeer praktische tips & tricks over hoe je eenvoudig online marketing kan inzetten, zonder of met een beperkt budget.

Niet enkel Koningin Mathilde maakt haar opwachting. Eerder die week, op maandag, opende Europees Commissaris Marianne Thyssen de Week van het Microkrediet in Antwerpen. Zij onderstreepte er het belang van microkredieten in onze samenleving en dan in het bijzonder de manier waarop ze sociale uitsluiting te lijf gaan.

Die week was Impulskrediet ook nog met een pop-up stand aanwezig in Kortrijk en Genk. Naar aanleiding van de Week van het Microkrediet werd ook de nieuwe website van Impulskrediet gelanceerd.

Hefboom is zeer tevreden met de Week van het Microkrediet, het was een succes. Voor het eerst werkten micorStart en Hefboom samen voor de organisatie van deze week. Microfinanciering is immers zeer belangrijk in de strijd tegen werkloosheid,  sociale uitsluiting en het promoten van ondernemerschap. De Week van het Microkrediet kreeg de aandacht van Konigin Mathilde, de pers, het publiek, stakeholders en beleidsmakers zoals Marianne Thyssen.

Lees meer over de Week van het Microkrediet. Je vindt er ook een fotoreportage van de Week van het Microkrediet.