Een goed doel opnemen in je testament. Dacht jij er al eens aan?

Op 13 september, de Internationale Dag van het Testament voor het Goede Doel, staan we stil bij hoe belangrijk schenkingen door erfenissen zijn voor een meer sociale en duurzame samenleving.

Veel mensen aarzelen om stil te staan bij hun erfenis. En toch is het zo belangrijk om daar duidelijke wensen rond te formuleren en ze te laten optekenen. Welke dingen liggen jou persoonlijk nauw aan het hart en wie of wat zou jij ook na je overlijden nog willen steunen? Heb je er al aan gedacht om bijvoorbeeld via een legaat een schenking te doen aan een goed doel? 

Je wensen laten verder leven

Indien je het belangrijk vindt om een bijdrage te leveren aan een meer sociale en duurzame samenleving, zou je een schenking via een legaat aan Hefboom kunnen overwegen.

Als een organisatie met een sociale en duurzame missie zijn, naast de middelen van onze coöperanten of giften, ook legaten via een testament belangrijke bronnen van inkomsten voor onze werking. Dankzij deze middelen, kunnen wij de socialprofitsector verder versterken en ondersteunen. Wil jij net als ons mee blijven bouwen aan een meer inclusieve en sociale samenleving en overweeg je om dat, hoe klein of groot dan ook, te doen via een legaat? Dan maken we je graag, samen met testament.be, verder wegwijs in de mogelijkheden. Want ook als je er niet meer bent, kan je nog veel betekenen voor de wereld.

Gratis advies en begeleiding

Een testament opstellen vraagt veel tijd en aandacht. Gelukkig bestaat er vandaag veel advies en vind je praktische tips over hoe en waar je kan beginnen. Dat is belangrijk, want enkel door een duidelijke regeling, bestaat er geen twijfel meer over je wensen en wat er met jouw vermogen moet gebeuren eens je er niet meer bent.

Dit kan je bespreken met je advocaat of notaris, bijvoorbeeld. Maar ook testament.be heeft ook een helpdesk waarbij je terecht kan voor gratis juridisch advies. Zij informeren je over hoe je kan schenken en nalaten aan het goede doel en welke stappen daarbij horen.

Heb je vragen of wens je graag meer informatie over de mogelijkheden om Hefboom als legaat op te nemen in jouw testament? Dan kan je terecht op deze pagina waar je onder andere een informatiegids kan aanvragen over schenkingen aan het goede doel. Je kan er ook een persoonlijk gesprek aanvragen of ons rechtstreeks contacteren met jouw vragen. Die worden in alle discretie en vertrouwen opgenomen door onze collega Bart De Bock.

Wat gebeurt er met jouw schenking?

Als nonprofitorganisatie ondersteunen we met Hefboom al bijna 40 jaar sociale en duurzame ondernemers. Dat zijn organisaties, initiatieven en projecten die werken aan inclusief wonen, werken en leven, met het oog op een toekomst waarin iedereen een plek heeft.

Jouw schenking helpt ons om die belangrijke missie en visie verder te zetten, door die organisatie te versterken door middel van financiering, begeleiding en dienstverlening. Dat is nodig, want veel socialprofitorganisaties hebben nu en dan een duwtje in de rug nodig. Voor een doorstart, om doorheen een groeitraject te gaan, of om door woelige wateren te kunnen navigeren. Zij hebben ons nodig en wij hen. Want onze wereld is gebaat bij een sterker landschap van sociale en duurzame ondernemers.

Wil je meer weten over onze werking? Neem dan ook eens een kijkje in onze laatste jaaroverzichten. Daarin vind je een heel veel informatie terug over onze missie, werking en de organisaties die we ondersteunen.