Investeer mee -aandeelhouder

Word aandeelhouder

al vanaf

€ 250

instapkosten

€ 0

Slim investeren doe je met je hart

Meer en meer mensen zoeken naar manieren om hun bedreigde spaargeld ethisch en duurzaam te investeren. Dat je de weg naar onze site vond, betekent dat jij bij het creëren van je eigen welzijn ook aan anderen denkt. Hoopgevend nieuws in deze uitdagende tijden.

Hefboom biedt een coöperatief alternatief voor bewuste individuen, gezinnen, organisaties en ondernemingen. Aandeelhouder worden kan al met een inbreng van 250 euro. Je betaalt geen in- of uitstapkosten.

De middelen die we ontvangen, worden geïnvesteerd in projecten die in Vlaanderen en Brussel een positief verschil maken. Naast dit deugddoende maatschappelijke rendement, ontvang je als aandeelhouder uiteraard ook een financieel dividend. Dat wordt jaarlijks vastgelegd door de algemene vergadering.

Je blijft op de hoogte van onze werking en resultaten via de aandeelhoudersbrief. Onze jaarlijkse algemene vergadering biedt ruim gelegenheid voor kennismaking en dialoog.

Word aandeelhouder in 2 stappen

Stap 1: Schrijf je in

De online intekening is beveiligd. Vergeet niet om ons na je intekening een kopie van je identiteitskaart te bezorgen. Dat kan via mail (aandeelhouders@hefboom.be) of per post (Hefboom cv, Cellebroersstraat 16B, 1000 Brussel).

Als je niet online wil intekenen, kan je je ook schriftelijk inschrijven als aandeelhouder. Dat gaat als volgt:

Stap 2: Doe een eerste storting

Als je online hebt ingetekend, ontvang je via mail de nodige betalingsinformatie. Vanaf dan kan je een eerste storting uitvoeren:

  1. een eerste storting bedraagt € 250 (5 aandelen van € 50) of meer
  2. rekeningnummer: BE53 0965 1751 7653
  3. vul de ontvangen gestructureerde mededeling in.

Ook als je het toetredingsformulier hebt opgestuurd, kan je meteen je eerste storting uitvoeren als aandeelhouder:

  1. een eerste storting bedraagt € 250 (5 aandelen van € 50) of meer
  2. rekeningnummer: BE53 0965 1751 7653
  3. vrije mededeling: ‘nieuwe aandeelhouder’.

Als bewijs van je toetreding, ontvang je van ons een officiële bevestiging en een uittreksel uit het aandeelhoudersregister.

Vanaf nu ben je officieel aandeelhouder van Hefboom, proficiat!

Meer informatie

Hefboom cv is een erkende coöperatie die in 1985 werd opgericht. We worden ondersteund door meer dan duizend aandeelhouders waaronder particulieren, middenveldorganisaties, financiële groepen, werknemers- en werkgeversorganisaties, de Koning Boudewijnstichting, ondernemingen uit de sector van de sociale economie, enz. De adviesactiviteiten en de werking van de microkredieten (Impulskrediet) worden behartigd door de vzw Hefboom.

Om risicovolle, maar maatschappelijk belangrijke kredieten te waarborgen, beschikt de vzw ook over een waarborgfonds. De vzw Hefboomfonds voor de Solidaire Economie, zet middelen uit mecenaat en sponsoring in voor specifieke initiatieven in de sociale economie.

In de informatienota kom je meer te weten over onze organisatie (structuur, historiek, bestuur, financiële gegevens, …) en over de uitgifte van Hefboom-aandelen. In het FAQ-document vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over het aandeelhouderschap:

Al meer dan

1.300

Aandeelhouders

Leefbaar, sociaal en winstgevend met een zuiver geweten, dat maken we samen waar. Investeren in Hefboom is mee kiezen voor een rechtvaardige maatschappij.

Het hefboomeffect op 2 andere manieren

Je hoeft niet per se aandeelhouder te worden om mee te stappen in onze duurzame projecten. Ook met volgende formules kan je voordelig investeren!