Vraag vóór 15 november je renteloos Herstel Cultuurkrediet aan

Sinds augustus vorig jaar kan je als kunstenaar, ondernemer of organisatie actief in de cultuursector, bij Hefboom terecht voor een renteloze lening. Het Herstel Cultuurkrediet gebruik je om je werking na de coronapandemie herop te starten. Nog tot 15 november kan je zo’n een renteloze lening aanvragen.

Ondertussen kregen een 80-tal actoren uit de cultuursector een Herstel Cultuurkrediet toegekend. Dat is goed voor een investering van ruim 4,3 mln. euro in de cultuursector. Het krediet kan aangewend worden voor investeringen, werkkapitaal, voorfinanciering van projecten… Je kan een krediet aanvragen vanaf 5.000 euro tot en met 250.000 euro. Hefboom vraagt geen waarborgen. De belangrijkste voorwaarde is dat het Herstel Cultuurkrediet niet in de plaats mag treden van bankfinanciering of de Coronalening van PMVz. Je kan ze wel combineren.

Financiële ademruimte om de coronapandemie te overbruggen

Image: Ⓒ Koen Broos

Eén van de organisaties die in 2021 een beroep deed op het Herstel Cultuurkrediet was Compagnie de Koe. Ze zijn ruim 30 jaar een gevestigde waarde in de theaterwereld. Het gezelschap koos ervoor om te blijven spelen in 2021.Een moedige keuze, digitale voorstellingen genereren immers beperkte inkomsten, terwijl de vaste kosten doorlopen. Dankzij de renteloze lening kreeg Compagnie de Koe financiële ademruimte om de coronapandemie te overbruggen.

Het volledige verhaal van Compagnie de Koe en nog andere voorbeelden van organisaties en kunstenaars die een renteloze lening kregen, vind je op de website van Hefboom. Je vindt er ook alle informatie en voorwaarden om een renteloze lening te krijgen.

Vraag tijdig je renteloze lening aan! Het kan nog tot uiterlijk 15 november 2021. Heb je vragen? Neem contact op met Hefboom: 02/205 17 20

Hulp nodig bij het opstellen van je plan van aanpak of je financieel plan?
Hiervoor kan je gratis terecht bij Cultuurloket.

 

Cultuurloket