Steun voor starters en innovatie sociale economie

De Vlaamse Regering lanceert twee projectoproepen ter bevordering van sociaal ondernemen. Indieningsmogelijkheden lopen van 4 juli tot en met 30 september 2016

De Vlaamse Regering maakt regelmatig middelen vrij voor nieuwe acties, oproepen en projecten in het kader van tewerkstelling en sociale economie.sociale economie

Sociale ondernemers worden uitgedaagd om innovatieve antwoorden te bieden op de sociale, maatschappelijke en economische uitdagingen van vandaag en morgen. Ze doen dat binnen de contouren van hun sociale missie. De Vlaamse Regering wenst ondernemers hierin te ondersteunen met twee nieuwe projectoproepen.

  1. De projectoproep voor starters in sociaal ondernemen voorziet overheidssteun voor startende ondernemers met een sterk ondernemingsplan om over te gaan tot de effectieve oprichting van een onderneming, of tot omvorming van hun onderneming tot een coöperatie.
  2. De projectoproep innovatie in sociale economie is er voor bestaande sociale ondernemers die willen inzetten op de uitwerking van een vernieuwend dienstverlenings- of activiteitenaanbod, gekoppeld aan een degelijk verdienmodel. Ook zij kunnen in aanmerking komen voor overheidssteun.

De 2 projectoproepen  worden opengesteld, met indieningsmogelijkheid van 4 juli 2016 tot en met 30 september 2016.

Meer informatie over de projectoproepen