Inspirerend en geïnspireerd leiderschap in tijden van verandering

Traject voor middelmanagers en teamleiders in de welzijnssector

De structurele veranderingen in de welzijnssector hebben een grote invloed op middelmanagers en teamleiders in organisaties. Het is voor medewerkers niet altijd makkelijk om met deze veranderingen om te gaan. Dit vraagt heel wat persoonlijk leiderschap.
Middelmanagers en teamverantwoordelijken navigeren dagelijks in de spannende ruimte tussen management en praktijk. Deze ruimte grijpt aan, enerveert, sleept mee, is opwindend, fascineert, is magisch en soms eenzaam. In tijden van grote veranderingen bouwen ze aan de brug terwijl ze er over lopen. Dit vraag inspirerend en geïnspireerd leiderschap.
Om middelmanagers en teamleiders te ondersteunen, ontwikkelde Hefboom een traject op maat van deze doelgroep.
In zes samenkomsten, waaronder een tweedaagse, nodigden we middelmanagers in de welzijnssector uit om op een eigenzinnige wijze een visie te ontwikkelen op leiderschap in sociale ondernemingen en deze gaandeweg vorm te geven.
We reikten handvatten aan over hoe zij kunnen leidinggeven op een manier die de relaties tussen mensen versterkt en ondersteunt, die vertrouwen geeft en waarbij medewerkers vooropgestelde resultaten bereiken. Er werd tijdens het traject ook ruimte gelaten voor de thema’s die de deelnemers aanbrengen.
De aftrap van het traject werd gegeven op 9 december 2016 in de Oude Abdij te Kortenberg. De afsluitende sessie had plaats in september 2017.
In dit traject werkten we samen met de koepels Vlaams Welzijnsverbond en SOM, federatie voor sociale ondernemingen.
Voor meer informatie over dit traject neem je contact op met Valérie Carrette, Valerie.Carrette@hefboom.be, 0479/98.38.51.