Opnieuw Hefboom-aandelen beschikbaar

aandelen Hefboom sociale economie

Hefboom-aandelen voor een sociaal rechtvaardige samenleving

Een veelzeggend cijfer over de kwaliteit van leven in onze samenleving: Meer dan 1 op 10 mensen in Vlaanderen en Brussel leeft met een armoederisico. Dat hoeft niet zo te zijn. Samen met ruim 1.300 andere aandeelhouders, realiseert Hefboom al dertig jaar lang een hefboomeffect voor een sociaal rechtvaardige samenleving. Hefboom investeert jaarlijks tot 15 miljoen euro in sociale en maatschappelijke projecten.

Om meer projecten te ondersteunen en te begeleiden in hun groei, bouwen we onze financiële basis uit door opnieuw Hefboom-aandelen beschikbaar te stellen. Steeds meer individuen en organisaties willen immers (een deel van) hun spaargeld ethisch investeren. Een nieuwe prospectus is m.i.v. 1 september goedgekeurd door de FSMA. Het is de bedoeling om mensen en groepen te betrekken die aandacht hebben voor de ethische besteding van geld, en die de doelstellingen en werking van Hefboom zinvol vinden. Op die manier wensen we ons draagvlak te verruimen.

Enkele troeven van het aandeelhouderschap:

  • Aandeelhouder worden van Hefboom kan al met een inbreng vanaf 250 euro. Bestaande aandeelhouders kunnen hun inbreng verhogen.
  • Naast het belangrijk maatschappelijk rendement, ontvangt de aandeelhouder een financieel dividend dat jaarlijks wordt vastgelegd door de algemene vergadering. Er zijn geen instap- of uitstapkosten.
  • Het dividend dat we toekennen tot 190 euro vrijgesteld wordt van roerende voorheffing voor particulieren. Dit betekent bijvoorbeeld dat aandeelhouders in 2015 een bedrag van 25.000 euro kon inbrengen vrij van roerende voorheffing (het dividend bedroeg in 2015 0,75%)
  • Aandeelhouders blijven op de hoogte van de werking en resultaten van Hefboom. De jaarlijkse algemene vergadering biedt ruim gelegenheid tot verdere kennismaking en dialoog.

De bijeengebrachte middelen laten Hefboom toe om meer sociale en maatschappelijk projecten te ondersteunen en te begeleiden in hun groei. En dat is nodig. Hefboom realiseert samen met haar aandeelhouders een hefboomeffect voor een leefbare en rechtvaardige samenleving.

Lees meer