We stellen onze nieuwe collega Mike graag aan je voor

We hebben er een nieuwe collega bij. Mike Manarpies versterkt de cultuurwerking van Hefboom. Als kredietconsulent ging hij aan de slag met de ontwikkeling en realisatie van de Kunstlening van Kunst aan Zet.
Wij stellen Mike graag aan je voor:

“Ik ben Mike en kom uit Antwerpen. Na mijn studie Archeologie (Cum laude) aan de KU Leuven werkte ik bij BNP Paribas Fortis. Als klantenadviseur leerde ik om klantvriendelijk en efficiënt te adviseren via moderne communicatiemiddelen. In geen enkele sector is het Internet en de digitalisering nog weg te denken. Dit is zeker ook het geval voor de financiële sector bij het verstrekken van financieringen.

Met de kunstlening kan ik iets betekenen voor de culturele sector

“Mijn passie voor alles wat met cultuur te maken heeft, is gedurende mijn carrière als klantenadviseur nooit uitgedoofd. Met de kunstlening kan ik iets betekenen voor de culturele sector en zo kwam ik bij Hefboom terecht. Dankzij mijn kennis over bankfinancieringen kan ik de Renteloze Kunstlening van Kunst Aan Zet nu mee lanceren. Om dit te realiseren gaan we bovendien volledig digitaal werken! Met de Kunstlening ‘Kunst Aan Zet’ gaan we eraan bijdragen dat kunstenaars in Vlaanderen en Brussel kunnen leven van hun werk.

Als kunstenaar is het niet makkelijk om van je werk te leven

“Creativiteit heeft jammer genoeg een kostprijs en een kunstwerk dus ook. Als kunstenaar is het echter niet makkelijk om van je werk te leven. Met de Kunstlening ‘Kunst Aan Zet,’ gaan we ervoor zorgen dat mensen makkelijker kunstwerken in huis kunnen halen én eraan bijdragen dat kunstenaars in Vlaanderen en Brussel kunnen leven van hun werk. Wij willen vooral dat zij kunstwerken kunnen blijven maken.

“Het was niet eenvoudig iemand te vinden die zowel een passie heeft voor kunst en tegelijk ervaring met het verschaffen van kredieten aan consumenten. Met Mike hebben we deze mix gevonden. Hij heeft ondertussen alles in stelling gebracht opdat Hefboom Kunstleningen kan verschaffen. En we zijn er helemaal klaar voor. We zijn blij Mike aan boord te hebben.”
Piet Callens, verantwoordelijke Hefboom Financiering.

“In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea en tentoonstellingen en ben ik altijd op zoek naar de vergeten ´parels:` De musea met collecties die onbekend zijn en door weinig mensen bezocht worden. Ik raad iedereen dan ook aan om verder te kijken dan de bekende trekpleisters omdat je er steeds iets nieuws en fascinerends vindt. Ieder kunstwerk is een uiting van creativiteit in de vorm van een object. Je denkt er vaak niet over na, maar objecten maken een belangrijk deel uit van onze leefwereld. Een object, zelfs iets kleins of onbenulligs, kan een gevoel van geluk geven. Daarom koesteren we objecten vaak ook.”

“Kunstenaars een duwtje in de rug geven en artistiek werk toegankelijk maken voor iedereen.
Dat is de kunst.” – Mike Manarpies

Kunst Aan Zet is een initiatief van de Vlaamse Overheid in samenwerking met Kunst in Huis, dat instaat voor de coördinatie en het promoten van de lening, en Hefboom, dat de Kunstlening verstrekt. Hefboom verschaft in samenwerking met Cultuurloket ook de Cultuurkredieten voor professionele actoren in de cultuursector.

Wil je meer weten over de Kunstlening? Je vindt meer informatie op de website van Kunst aan Zet.