Inclusiviteit in actie: een diepgaand gesprek met Mike

In een tijd waarin inclusiviteit en diversiteit van cruciaal belang zijn, biedt Mike Manarpies’ verhaal een inspirerende blik achter de schermen bij Hefboom. Als kredietconsulent voor de Impulskredieten deelt Mike zijn ervaringen en inzichten over de bedrijfscultuur, persoonlijke groei en de uitdagingen van een inclusieve werkplek. “Bij Hefboom heerst er een open cultuur waarin diverse standpunten, levenswijzen en visies mogelijk zijn en zo hoort het”, klinkt het.   

Thuiskomen bij Hefboom  

In 2019 begon Mike aan een spannend nieuw hoofdstuk bij Hefboom. Met een achtergrond in de commerciële bankwereld kwam hij in een dynamische rol binnen een kleiner, hechter team terecht. Hij begon met projecten in samenwerking met de Vlaamse Overheid rond de Cultuurkredieten en Kunstleningen. In 2022 maakte hij de switch naar de Impulskredieten, het microkrediet van Hefboom. In die rol kan hij zijn expertise ten volle inzetten voor gelijke kansen en inclusie in ondernemerschap.  

Wat Mike aantrok bij Hefboom was de kleinschaligheid. “Hier ben je geen kleine pion in een grote machine,” zegt hij. Bij Hefboom krijgt hij de ruimte om echt een verschil te maken. “Autonomie gaat hier hand in hand met verantwoordelijkheid. Je krijgt veel vrijheid, maar er wordt ook veel verwacht,” legt Mike uit. Met een team van 18 tot 20 medewerkers is het takenpakket breed en divers, wat volgens Mike bijdraagt aan een dynamische en betrokken werkomgeving. Zijn overstap van een grote bank naar een kleinere organisatie bleek de perfecte zet voor zijn carrière, die nu bijna vijf jaar bij Hefboom bloeit.  

Inclusiviteit begint bij gelijke kansen   

Inclusiviteit is bij Hefboom geen loze kreet, maar een actief streven. Ondanks uitdagingen op het gebied van diversiteit, blijft Hefboom zich inzetten voor gelijke kansen. Mike benadrukt dat maatschappelijke problemen, zoals ongelijkheid in het onderwijs, ook hier invloed hebben. “We moeten ons bewust zijn dat niet iedereen dezelfde kansen heeft gehad,” merkt hij op.   

Ondanks de inspanningen van Hefboom om gelijke kansen te bieden, zijn bredere maatschappelijke mechanismen nog steeds voelbaar. Vanuit zijn eigen ervaringen en afkomst, deelt Mike openhartig zijn visie op die uitdagingen waar we vandaag nog voor staan. “Niet iedereen kan zich dure stages of vrijwilligerswerk permitteren,” benadrukt hij, en dit bewustzijn drijft zijn inzet voor inclusie zowel binnen als buiten de organisatie. Voor Mike begint inclusiviteit dan ook bij gelijke kansen, een ideaal dat helaas vaak een illusie blijft in de praktijk. Wat de toegang naar jobs nog altijd moeilijker maakt voor bepaalde groepen.  

Trots op impactvolle projecten  

Een van de projecten waar Mike bijzonder trots op is binnen Hefboom en waar hij nu rond werkt, is het Impulskrediet. Dit initiatief biedt kredietoplossingen voor mensen die anders geen toegang zouden hebben tot de nodige financiering als zelfstandige. Zoals personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, herstarters of mensen met beperkte eigen middelen. “Het is niet altijd makkelijk werk, maar ik ben trots op wat we bereiken,” zegt Mike met overtuiging. “We bieden kansen aan mensen die een goed ondernemingsplan hebben, maar op barrières stoten in het zoeken naar financiering. Elke ondernemer met een goed plan verdient krediet, letterlijk en figuurlijk. We zien genoeg ondernemers met ambitie en engagement. Talent zit overal, ongeacht iemands afkomst.”  

Twee projecten die gefinancierd werden met een Impulskrediet liggen Mike in het bijzonder nauw aan het hart: Ma’s Bakery en de opstart van een co-workingspace aan de kust. Ma’s Bakery is een Amerikaanse bakkerij die werd opgestart door twee jonge vrouwen die als koppel samen de sprong naar het ondernemerschap waagden. Het andere project is nog een jonge vrouw die aan de kust een co-workingspace oprichtte. “Beide projecten zijn voorbeelden van hoe we met Hefboom bijdragen aan inclusief ondernemerschap door jonge ondernemers, ongeacht hun afkomst, achtergrond, eigen financiële middelen of ervaring, een duwtje in de rug te geven. Bovendien zijn dit twee ondernemersdromen die door vrouwen zijn opgestart, die doorgaans nog altijd moeilijker aan financiering geraken dan mannen.”, zegt Mike. 

Een solidaire werkomgeving  

Het vinden van een balans tussen verantwoordelijkheid, hard werken en privéleven was een belangrijke uitdaging voor Mike. Werken in een kleine organisatie brengt soms druk en stress met zich mee. Gelukkig is er bij Hefboom ruimte voor dialoog. “Ik ben Hefboom erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om veel te leren en competenties te ontwikkelen,” zegt hij. En die sfeer is voelbaar doorheen de hele organisatie.  

De sfeer onder collega’s bij Hefboom omschrijft Mike als solidair en ondersteunend. Door de horizontale bedrijfsstructuur is er veel ondersteuning en bereidheid om elkaar te helpen. “Communicatie is cruciaal en er is ruimte voor het uitspreken van behoeften,” zegt hij. “Dankzij de kleinschaligheid, benadert Hefboom het werk op een heel menselijke manier.”  

Advies voor meer inclusieve werkplekken

Mike benadrukt dat inclusiviteit in het DNA van een organisatie moet zitten en geïntegreerd moet worden in het personeelsbeleid. Werkgevers moeten actief de juiste omstandigheden creëren zodat mensen in al hun diversiteit zich veilig en thuis voelen op de werkvloer. “‘Het is maar normaal dat een werkvloer een weerspiegeling van de maatschappij mag zijn.”, zegt hij.   

Bij Hefboom is er een breed palet aan diversiteit in de brede zin van het woord. Collega’s van uiteenlopende leeftijden, achtergronden en gezinsomstandigheden zijn vertegenwoordigd. Die openheid en het gevoel van veiligheid zijn erg belangrijk.  

“Mijn geaardheid speelt hier geen rol. Ik kan hier volledig mezelf zijn, zonder angst voor vooroordelen. Het begint allemaal bij de openheid dat iedereen zichzelf kan zijn en er rekening wordt gehouden met ieders privéleven en gezinssituatie. Bij Hefboom heb ik echt het gevoel dat die mogelijkheid er is”, zegt Mike.  

Wil je samen met ons je steentje bijdragen aan een inclusieve samenleving? Word coöperant en sluit je nu aan bij Hefboom voor een sociale en duurzame samenleving. #iedereenhefboom