Hefboom verwelkomt nieuwe directeur

John Vanwynsberghe volgt Dirk Dalle op

Dirk en John

De start van het nieuwe schooljaar betekende dit jaar voor Hefboom, de start van een nieuwe directeur. Na 16 jaar trouwe dienst nam Dirk Dalle afscheid en werd opgevolgd door John Vanwynsberghe als nieuwe directeur.

John studeerde rechten in Gent. Hij vulde zijn opleiding aan met bijkomende internationale opleidingen in Rotterdam, Hamburg en Parijs. John startte zijn loopbaan eind jaren negentig bij KBC Bank. Hij verliet de banksector in 2003 en stapte over naar de verzekeringswereld bij makelaar Vanbreda International (nu Cigna) waar hij doorgroeide naar een directiefunctie. In 2015 maakte hij de overstap naar Oxfam Fair Trade waar hij als verkoopdirecteur verantwoordelijk was voor de commerciële activiteiten en productontwikkeling van de organisatie.

Als vrijwilliger was hij ook actief als lid van de raad van bestuur en het kredietcomité van het crowdfundingplatform SoCrowd. John engageert zich als jonge vader ook in het bestuur van  scholengroep De Step in Ekeren.

Waarom John koos voor Hefboom? Dat vertelt hij je zelf….

“Hefboom vervult een unieke rol als versneller en facilitator voor de sociale en duurzame economie. Vanuit de keuze voor het coöperatief model is Hefboom de ideale partner voor de sector in de realisatie van al haar potentieel. Kunnen meewerken aan die missie, door het verbeteren van het aanbod en het uitbouwen van samenwerkingsverbanden, is een uitdaging die ik met volle “goesting” opneem.

Ik ben ervan overtuigd dat Hefboom voor heel wat sociale en duurzame ondernemers meerwaarde kan bieden. Méér nog dan in het verleden zullen we communiceren hoe we dat samen realiseren. We zetten daarbij in op innovatie en fine-tuning van ons aanbod, in nauw overleg met alle stakeholders zoals onze klanten, onze aandeelhouders en de overheid. Zo sluiten we nauw aan bij wat er nodig is om sociaal en duurzaam ondernemen te stimuleren.”