UilenSpiegel – Professionaliseringstraject en beleidsplanning, Brussel (2017-2019) 

Intensief professionaliseringstraject waarin de ganse werking van UilenSpiegel (vereniging van en voor personen met een psychische kwetsbaarheid) onder de loep werd genomen.

Tijdens dit intensieve professionaliseringstraject werd vooral ingezet op duurzaamheid. Het traject werd mogelijk gemaakt met de steun van de Koning Boudewijnstichting (Venture Philanthropy Fund). 

Het proces van het professionaliseringstraject en beleidsplanning werd mee vorm gegeven door de leden, de vrijwilligers en de stakeholders van de organisatie. Daarnaast begeleidde Hefboom de vereniging bij de opmaak van een dossier voor een erkenning als sociaal-culturele vereniging door een beleidsstrategie op lange termijn uit te tekenen.

“De begeleiding door een consultant van Hefboom was voor ons een belangrijke empowerende factor: we hebben stappen gezet in professionalisering van onze werking, meer participatieve methoden toegepast en hebben voor het eerst een langetermijnstrategie op papier.” Ingrid Jongeneelen, voorzitter UilenSpiegel

Voor meer informatie over dit project kan u terecht bij Grieke Forceville: