TNT Circus en Acrobatiegezelschap investeert in de toekomst met een Herstel Cultuurkrediet

Circus en acrobatie in een modern jasje, tot in Dubai

 

© TNT CREW

In 2014 startte TNT vzw met topsport trampolinespringen optredens op o.a. diverse sportgala’s. Nadat zij, toen nog als TNT CREW in 2016 de tweede plaats behaalden in Belgium’s Got Talent, braken zij definitief door als circus- en acrobatie gezelschap.

TNT CREW brengt circus en acrobatie in een modern jasje naar een breed publiek. Met spectaculaire stunts en circusacts waren de performers van TNT voorbije jaren te zien op allerhande evenementen. Van het Autosalon tot Tomorrowland en op events in het buitenland. Zo waren de waaghalzen ook in Dubai in actie te zien met hun trampolines en sway poles.

Het Herstel Cultuurkrediet geeft het circusgezelschap extra financiële ademruimte om de trage heropstart na corona te overbruggen. En bijkomende middelen om te investeren in de groei en toekomst van het gezelschap.

En toen ging het licht uit

© TNT CREW

Toen in 2020 de coronacrisis uitbrak, ging bij TNT – tijdelijk – het licht uit. Een zware financiële opdoffer voor het gezelschap. Omdat zij geen subsidies krijgen en bijna volledig afhankelijk zijn van eigen inkomsten. Dankzij de verschillende coronapremies hield het team het hoofd boven water. In april 2021 mocht thuisgemeente Deinze nog genieten van een coronaproof circuswandeling.

Sinds 2021 richt het team zich opnieuw op de toekomst. Naarmate de sluier van de coronacrisis zich opheft, worden weer meer evenementen mogelijk. Het TNT-team beseft wel dat de heropstart geleidelijk zal verlopen.

Investeren in de sway poles dankzij een Herstel Cultuurkrediet

© TNT CREW

Om de heropstart te plannen kwam TNT in contact met Cultuurloket. Cultuurloket geeft gratis zakelijk advies aan ondernemers uit de cultuursector. Daarnaast bieden zij ook crisisbegeleiding voor wie zwaar getroffen is door de coronacrisis. Cultuurloket leidde TNT naar Hefboom toe. Kunstenaars en andere professionele actoren in de cultuursector kunnen er terecht voor een renteloze lening om bijvoorbeeld de heropstart van hun activiteiten te financieren. Cultuurloket helpt indien gewenst bij de voorbereiding van de kredietaanvraag.

Het Herstel Cultuurkrediet gaf het circusgezelschap enerzijds extra financiële ademruimte om de trage heropstart te overbruggen. Anderzijds zijn er bijkomende middelen om te investeren in de groei en toekomst van het gezelschap. Zo investeert TNT in een efficiënter en goedkoper transportsysteem voor de sway poles. Daarbij komt dat het gezelschap dankzij deze investering beter kan voldoen aan de buitenlandse vraag. Het team is klaar om weer van start te gaan.

“TNT kijkt de toekomst positief tegemoet. Het Herstel Cultuurkrediet maakt investeren in de toekomst en verdere groei mogelijk. Ik ben er van overtuigd dat TNT zijn indrukwekkende groeipad na deze moeilijke periode zal verderzetten. En zo nog meer evenementen mag opluisteren met circus en acrobatie.”

Mike Manarpies, kredietconsulent

Interesse in een renteloos Herstel Cultuurkrediet?

Heb je ook financiering nodig om in de toekomst investeren? Of wil je een nieuw project opstarten? Vraag dan voor 15 november 2021 je Herstel Cultuurkrediet aan. 

Hulp nodig bij het opstellen van je plan van aanpak of je financieel plan? Hiervoor kan je gratis terecht bij Cultuurloket.

 

cultuur krediet