DAR voor een efficiënte aandeelhouders administratie

 

Nood aan een professionele aandeelhouders registratie?

Een coöperatief initiatief op maat

© dar.startx.be

De jaarlijkse berekening van het dividend, het genereren van attesten, de administratieve plichtplegingen met betrekking tot de tax shelter,.. Heeft jouw organisatie nood aan een professionele aandeelhouders registratie?

Vanuit de behoefte van verschillende coöperaties voor een professioneel beheer en de beveiligde opslag van aandeelhoudersinformatie, is het Digitaal Aandeelhoudersregister (DAR) ontwikkeld.

Digitaal Aandeelhoudersregister (DAR)

Het geïntegreerd digitaal aandeelhoudersregister (DAR) is ontstaan vanuit de schoot van Coopkracht in samenwerking met verschillende coöperaties in Vlaanderen. Het is gebouwd door StartX in content management en open source systeem Drupal 8.* Met functionaliteiten die naar eigen noden kunnen worden aangepast.

Voordelen van het DAR

Vanaf het moment dat een nieuwe aandeelhouder instroomt aan de hand van een intekenformulier, tot aan het moment van uitschrijving. Het DAR biedt een uitkomst voor de aandeelhouders administratie voor zowel kleine als grote coöperaties:

 • Het DAR is goed beveiligd en GDPR conform
  Je hoeft niet meer te werken vanuit een Excel bestand. Maar kunt indien nodig het overzicht van jouw aandeelhouders en bijbehorende transacties exporteren naar Excel.
 • Simuleer en bereken het jaarlijkse dividend van jouw aandeelhouders
  Het DAR houdt rekening met het gekozen belastingregime, de allocatie-methode en verschillen in roerende voorheffing.
 • Ook kun je gebruik maken van de Tax-shelter functionaliteit.
 • DAR biedt de mogelijkheid tot een Engelse, Nederlandse of Franstalige interface
 • Aandeelhouders kunnen indien gewenst alle betalingen direct online voltooien
  Via o.a. Mollie.
 • Configureer het systeem in de look & feel van jouw website
  De opzet, zoals het intekenformulier is volledig aanpasbaar in de stijl van jouw coöperatie.
 • Connectie met andere systemen zoals Mailchimp of een eigen CRM-systeem zijn mogelijk

“We zijn trots op het resultaat van dit gezamenlijke initiatief: de webapplicatie komt tegemoet aan de wettelijke vereisten rond GDPR, kun je configureren in de eigen look en feel van jouw organisatie. En niet onbelangrijk: het is betaalbaar voor zowel een startende of gevestigde coöperatie. Je betaalt enkel voor de functionaliteiten die je gebruikt. En er bestaat geen ander pakket met zoveel extra functies zoals attesten tax-shelter, berekening roerende voorheffing,…” – Marc Bosschaert, Coopfabrik VOF

Hefboom ondersteunt momenteel 12 organisaties bij hun aandeelhoudersadministratie. Onze professionele dienstverlening is inzetbaar van de setup tot en met de implementatie en beheer van het DAR op maat van elke coöperatie.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Berten Ooms via dienstverlening@hefboom.be of op +32 (0)2 205 17 20. Start je liever zelfstandig met DAR? Dan kan dit zeker ook. Meer informatie vind je op de website van Coopkracht. Of via cooperatiefvlaanderen.be.

*Migratie naar Drupal 9 staat in de pijplijn.