Digitaal Aandeelhoudersregister voor een efficiëntere administratie

 

Het DAR: voor een professionele aandeelhoudersregistratie.

Een professionele aandeelhoudersadministratie

© dar.startx.be

De jaarlijkse berekening van het dividend, het genereren van attesten, de administratieve plichtplegingen met betrekking tot de tax shelter,.. Heeft jouw organisatie nood aan een professionele aandeelhoudersregistratie?

Vanuit de behoefte van verschillende coöperaties voor een professioneel beheer en de beveiligde opslag van aandeelhoudersinformatie, is het Digitaal Aandeelhoudersregister (DAR) ontwikkeld.

Voordelen van het DAR

Het DAR biedt mogelijkheden voor aandeelhoudersadministratie vanaf het moment dat een nieuwe aandeelhouder intekent tot aan het moment van uitschrijving. En dit voor zowel kleine als grote coöperaties:

 • Het DAR is goed beveiligd en GDPR-conform
  Je hoeft niet meer te werken vanuit een Excel bestand. Maar kunt indien nodig het overzicht van jouw aandeelhouders en bijbehorende transacties exporteren naar Excel.
 • Simuleer en bereken het jaarlijkse dividend van jouw aandeelhouders
  Het DAR houdt rekening met het gekozen belastingregime, de allocatie-methode en verschillen in roerende voorheffing.
 • Ook kun je gebruik maken van de Tax-shelter functionaliteit.
 • Het DAR biedt de mogelijkheid tot een Engelse, Nederlandse of Franstalige interface
 • Aandeelhouders kunnen indien gewenst alle betalingen direct online voltooien via verschillende betaalmogelijkheden
 • Configureer het systeem in de look & feel van jouw website
  De lay-out, zoals het intekenformulier is volledig aanpasbaar in de stijl van jouw coöperatie.
 • Connectie met andere systemen zoals Mailchimp of een eigen CRM-systeem zijn mogelijk

“We zijn trots op het resultaat van dit gezamenlijke initiatief: de webapplicatie komt tegemoet aan de wettelijke vereisten rond GDPR en kan je configureren in de eigen look en feel van jouw organisatie. En niet onbelangrijk: het is betaalbaar voor zowel een startende of gevestigde coöperatie. Je betaalt enkel voor de functionaliteiten die je gebruikt. En er bestaat geen ander pakket met zoveel extra functies zoals attesten tax-shelter, berekening roerende voorheffing,…” – Marc Bosschaert, Coopfabrik VOF

Het DAR: een coöperatief initiatief op maat

Het DAR is ontstaan in de schoot van Coopkracht, in samenwerking met verschillende coöperaties in Vlaanderen. Met functionaliteiten die naar de eigen noden kunnen worden aangepast.

Hefboom ondersteunt momenteel 12 organisaties bij hun aandeelhoudersadministratie. Onze professionele dienstverlening is inzetbaar van de setup tot en met de implementatie en beheer van het DAR op maat van elke coöperatie.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Berten Ooms via dienstverlening@hefboom.be of op +32 (0)2 205 17 20. Start je liever zelfstandig met DAR? Dan kan dit zeker ook. Meer informatie vind je op de website van Coopkracht. Of via cooperatiefvlaanderen.be.