Dankzij een Herstel Cultuurkrediet speelt de Belgische Improvisatie Liga een niveau hoger

Belgische Improvisatieliga
© Dirk den Aantrekker

De Belgische Improvisatie Liga (BIL) vormt en lanceert met haar improvisatiegezelschap nieuw komisch talent. Naast een aanbod op maat voor bedrijven, voeren zij kindervoorstellingen op in samenwerking met scholen. 

De coronacrisis heeft een enorme impact op de organisatie. Maar met het unieke digitale format BILLIE, zoeken ze opnieuw – op een interactieve manier – de connectie met het publiek. Met een Herstel Cultuurkrediet kan de BIL blijven groeien in aanbod. Met nieuwe voorstellingen voor volwassenen en kinderen.

Komisch talent ontdekken en ontwikkelen

De Belgische Improvisatie Liga is Vlaanderens meest gekende improvisatiegezelschap. De vzw bestaat al meer dan 30 jaar en speelt nog steeds een enorm belangrijke rol in het vormen en lanceren van nieuw komisch talent. De meeste mensen kennen de Belgische Improvisatie Liga, of liever de BIL, van hun befaamde ImproBattles. Twee teams met zowel gevestigde comedy artiesten, als aanstormend talent betrekken op een unieke manier het publiek. En vechten in woorden, grappen en gebaren het uit tegen elkaar.

Maar er is nog veel meer. De organisatie heeft ook een aanbod op maat voor bedrijven. En worden sinds jaar en dag kindervoorstellingen opgevoerd in samenwerking met scholen. Op de Impro Academy kun je er terecht om je eigen komisch talent te ontdekken en ontwikkelen.

Aan creatief talent geen gebrek

Het hoeft niet meer gezegd te worden dat de uitbraak van de coronacrisis een enorme impact had op de werking van de organisatie. Alles viel stil. Maar in moeilijke tijden zijn het creatievelingen die toch kansen zien. En aan creatief talent geen gebrek bij de BIL. In een uniek digitaal format, genaamd BILLIE, zochten ze op een interactieve manier opnieuw de connectie met het publiek. En brachten ze voorstellingen naar kinderen en volwassenen toen de zalen nog dicht waren.

Belgische Improvisatieliga
© Dirk den Aantrekker

Het coronajaar, een moment van reflectie

Het coronajaar betekende uiteraard ook een moment van reflectie. Hoe kan de organisatie zich nog beter wapenen tegen economische tegenvallers? De BIL slaagt er al jarenlang in om een financieel gezond beleid te voeren, zonder steun van subsidies.

De organisatie besloot een Herstel Cultuurkrediet aan te vragen om te groeien in aanbod. Met de financiering investeren ze in nieuwe voorstellingen, zowel voor een volwassen publiek, als voor kinderen.

“De organisatie overtuigde mij vanaf het eerste moment, in de manier waarop ze georganiseerd zijn, hun visie naar de toekomst. Maar ook hun goed voorbereide plan van aanpak om naar het volgende niveau te groeien. We zijn bijzonder fier om een organisatie als de BIL te kunnen helpen. We wachten intussen vol spanning op wat er komen zal. Dat het uniek zal zijn, staat vast. Dat het grappig zal zijn, dat weten we. Het publiek is klaar, dus laat de BIL nu maar spelen.” – Ben Peeters, kredietconsulent bij Hefboom

Een Herstel Cultuurkrediet aanvragen kan tot 15 november

Vraag hier nog voor 15 november, 2021 je renteloos Herstel Cultuurkrediet aan.

Hulp nodig bij het opstellen van je plan van aanpak of je financieel plan? Hiervoor kan je gratis terecht bij Cultuurloket.

Cultuurloket