Cultuurkrediet voor muziekprojecten en festivals

Avontuurlijke muziekprojecten voor een jong publiek

Het BIG BANG Festival is een ode aan avontuurlijke muziek en klankkunst. Het festival, voor kinderen en met kinderen, begon in 1995 als kindermuziekfestival Oorsmeer en werd in 2010 omgedoopt tot BIG BANG Festival. Hier kan een jong publiek jaarlijks terecht in een avontuurlijk muzikaal labyrint: Kinderen kunnen op verkenningstocht binnen een veelkleurig muzikaal programma met onvergetelijke muziek- voorstellingen, intrigerende klankinstallaties en opzwepende concerten.

Vzw Zonzo Compagnie die de organisatie op zich neemt, werd opgericht door Wouter Van Looy, algemeen & artistiek directeur. Het doel: de productie en coproductie van muziek- en theaterproducties voor en met kinderen. Het BIG BANG Project is intussen een waar Europees project geworden. Waarbij Zonzo Compagnie samen met haar netwerk van Europese culturele partners kinderen wil blijven stimuleren met kwaliteits- volle muziek. In afwachting van Europese steun, maakt Zonzo gebruik van een Cultuurkrediet voor de voorfinanciering van de productie van de volgende edities van het BIG BANG Festival in Antwerpen en Gent.

“Bij de financiering van onze Europese projecten, moeten regelmatig langere periodes overbrugd worden tussen afrekeningen in, vooraleer Europese gelden ontvangen worden. Om op die momenten onze werking te kunnen verderzetten zijn we dankbaar gebruik te kunnen maken van kredieten bij Cultuurkrediet.”
– Bavo Jacobs, zakelijk leider Zonzo Compagnie

De afgelopen jaren werden in Antwerpen, Gent en Brussel BIG BANG Festivals georganiseerd. Ook heeft het festival zijn weg gevonden naar vele andere steden in Europa. Sinds 2019 is het zelfs te vinden in Canada in het nationale kunstencentrum in Ottawa. In samenwerking met verschillende Europese cultuurhuizen heeft het muziekproject met Zonzo Compagnie als projectleider, talloze awards op haar naam staan in binnen- en buitenland. Zo ook de prestigieuze EFFE award (2015-2016). Dit keurmerk van de European Festivals Association wordt gegeven aan de meest opwindende festivals in Europa.

 

 

 

 

 

 

© Dries Segers

ZONZO COMPAGNIE

Zonzo Compagnie is een gewaardeerde creatieplek voor Vlaamse muzikanten, componisten en ensembles, die op een creatieve manier met muziek en met hun enthousiasme een jong publiek willen bereiken. De compagnie heeft ook een aanbod voor scholen. In 2015 ontstond zo ook Zonzo Records: een platenlabel dat avontuurlijke muziek van hoge kwaliteit naar een jong publiek wil brengen. Nationaal werkt Zonzo Compagnie samen met partners zoals Bozar, muziekcentrum De Bijloke en de Singel internationale Kunstcampus.

“Zonzo heeft een solide organisatie en sterk partnernetwerk, zowel nationaal als internationaal. De compagnie kende door haar professionele werking de laatste jaren een sterke groei en er is nog steeds groeipotentieel. BIG BANG Festival, met Zonzo Compagnie als projectleider, is daar een heel mooi voorbeeld van. We zijn blij dat we Zonzo met een Cultuurkrediet een stukje vooruit kunnen helpen.”
– Ben Peeters

Ben je ook op zoek naar financiering voor je project binnen de culturele sector? Ontdek hier meer over Cultuurkrediet. Heb je reeds een ondernemingsplan, dan kan je ook meteen een Cultuurkrediet aanvragen.