Cultuurkrediet voor een eigen winkel

Marylène Madou investeert in een kleurrijk universum

Het Belgische modelabel Marylène Madou, dat vernoemd is naar de ontwerpster zelf, ontwerpt zijden sjaals, kussens, behangpapier en kleding. De Limburgse textielontwerpster volgde haar opleiding aan de Gentse mode academie. Daarna specialiseerde zij zich in digitale print design en volgde hiervoor bijkomende opleidingen in zowel Californië als Londen. Het modelabel, met een voorliefde voor heldere en kleurrijke textieldrukken, maakt het verschil met zelf ontworpen kleurrijke prints.

Marylène Madou

Door mijn prints op eigen behangpapier te gaan drukken en het pand aan te kleden met kussens, de collectie sjaals en kleding, alles met mijn eigen tekeningen en ontwerpen, komen klanten echt terecht in mijn “wereld.”
– Marylène Madou

Marylène Madou ging aan de slag met een Cultuurkrediet voor haar eigen winkel

Alle producten zijn uniek en gemaakt met integriteit en aandacht voor detail. Marylène werkt uitsluitend met hoge kwaliteit stoffen die zijn gedrukt in de EU met milieuvriendelijke inkt. Voor de productie van de prêt-à-porter werkt Marylène samen met een lokaal atelier in België. Al deze keuzes zijn gemaakt om bij te dragen aan veilige en eerlijke werkomstandigheden. Marylène maakte gebruikt een Cultuurkrediet van 15.000 euro om haar zaak uit te bouwen.

“Marylène is een ondernemer met een enorme passie voor mode, ontwerp en print design. Ze heeft al een hele weg afgelegd en kan zich onderscheiden door haar ervaring en expertise rond digitale textiel prints. Ze heeft de ambitie om haar eigen collectie verder te laten groeien. Hier zien we graag naar uit. Proficiat met de opening van het nieuwe hoofdkantoor!”
– Ben Peeters, kredietconsulent Cultuurkrediet


Woensdag 29 mei is iedereen welkom voor de officiële opening
van het nieuwe hoofdkantoor van het modelabel in Genk tussen 10.00-18.00. Hier bevindt zich ook het atelier waar alle prints ontwikkeld worden en een B2B showroom.
Ook op zoek naar financiering voor je project binnen de culturele sector? Ontdek hier meer over Cultuurkrediet.