Anders Organiseren, De Groene Kans, Diksmuide, 2018-2019

In 2018 – 2019 begeleidde Hefboom ESF-traject “Anders Organiseren” bij het West-Vlaams maatwerkbedrijf: De Groene Kans. Met als doel om om tot een meer stroomsgewijze organisatie werking te komen.

Door anders te organiseren en voldoende flexibiliteit mogelijk te maken, kan er nog beter aan de diverse klantvragen worden voldoen:

Door de werking zo gestroomlijnd mogelijk te organiseren, verdwijnen overlappingen. En blijven medewerkers gemotiveerd aan het werk.

Aan het eind van het traject was er een nieuw organisatiemodel en organogram. Waarin de diverse functies logisch werden opgebouwd, dubbele functies zijn weggehaald en de verantwoordelijkheden zo horizontaal mogelijk liggen.

De eerste stappen om deze nieuwe modellen te implementeren werden gezet. Daarnaast leverde de verschillende participatieve momenten met de doelgroepmedewerkers, naast zinvolle en bruikbare input, een grotere betrokkenheid op bij de werking.

Voor meer informatie over dit project kan u terecht bij Grieke Forceville, grieke.forceville@hefboom.be of via 0498 24 47 99.