Herstelkrediet nu ook beschikbaar voor de Sociale Economie

Na de cultuursector kunnen organisaties en ondernemingen in de sociale economie nu ook een corona herstelkrediet aanvragen.

Tijdens de Ministerraad van 04 september 2020 is besloten om een tijdelijk ‘herstelkrediet Corona‘, vorm te geven. Het krediet kan een antwoord bieden aan de eventuele werkkapitaalnoden die door de coronacrisis zijn ontstaan bij sociale economie-ondernemingen. Het krediet is er voor organisatie en ondernemingen die inzetten op sociale tewerkstelling en die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden geraakt zijn.

“Ook ondernemingen in de sociale economie worden hard getroffen door de coronacrisis. Om de tewerkstelling van kansengroepen voldoende te garanderen en de bedrijven extra financiële ademruimte te bieden, wordt het nu mogelijk om een gunstige lening aan te vragen”.

Hilde Crevits, Vlaams minister van Sociale Economie

Financiële ademruimte voor de sociale economie

De door het Sociaal Investeringsfonds (SIFO) erkende sociale financiers Trividend en Hefboom, kunnen het Herstelkrediet aanbieden aan maatwerkbedrijven, lokale diensteneconomie-ondernemingen (LDE) en activiteitencoöperaties. De lening komt er om de sociale economie financiële ademruimte te geven en zo bij te dragen aan het behoud van financieel gezonde en veerkrachtige ondernemingen in de sociale sector. 

Het corona Herstelkrediet bedraagt minimum 50.000 euro en maximum 250.000 euro. De maximale looptijd is 5 jaar. Je kan het Herstelkrediet Corona voor sociale economie aanvragen tot 1 december 2021.

Interesse in een Herstelkrediet of wil je meer informatie? Contacteer ons.