Hefboom blikt terug op succesvolle FEBEA conferentie

31 mei 2018, Leuvens instituut voor Ierland in Europa, Leuven

Hefboom blikt terug op een succesvolle organisatie van de internationale FEBEA conferentie die dit jaar plaatsvond op 31 mei in Leuven. FEBEA is de Europese Federatie van Ethische Financiers.

Een 100-tal deelnemers vanuit een 15-tal landen zakten af naar naar het prachtig decor van het Leuvens instituut voor Ierland in Europa. Iedereen met interesse in het thema ethische financiering dacht er mee na en debatteerde over de maatschappelijke rol van ethische financiering en hoe deze ingevuld wordt in de toekomst.

De deelnemers werden verwelkomd door Pedro Sasia (voorzitter van FEBEA), en Antoon Vandevelde (voorzitter van Hefboom). De conferentie werd geopend door een boeiende uiteenzetting over financiering en ethiek in Europa, door voormalig president van de Europese Raad Herman Van Rompuy. Daarna volgende nog verschillende presentaties van onder andere professor Luc Van Liedekerke (bedrijfsethiek aan de Universiteit Antwerpen), en enkele prominente buitenlandse sprekers vertrouwd met het thema. Er vonden ook enkele debatten plaats.  Afscheidnemende directeur van Hefboom Dirk Dalle stond stil bij zijn jarenlange ervaring aan het roer van Hefboom en de manier waarop Hefboom invulling geeft aan ethische financiering. De vele tussenkomsten vanuit het publiek maakte er bovendien een interactieve dag van. De avond werd afgesloten met een diner in De Hoorn in de brouwerszaal waar de allereerste Stella Artois werd gebrouwen.

Het volledige programma kan je nog nalezen via onderstaande link.

Programma FEBEA Conferentie