Monkey Management (trainingsdag)

‘One minute managers’ hebben meer tijd voor hun medewerkers

Heb je als leidinggevende het gevoel dat je dagelijkse taken en verantwoordelijkheden je overweldigen en dat je te weinig tijd hebt voor je medewerkers? Heb je eigenlijk geen tijd om een training te volgen? Dan biedt deze training een oplossing!

Wat houdt deze training in?

Als je op zoek bent naar manieren om meer tijd vrij te maken voor je medewerkers en zo een meer betrokken en gemotiveerd team op te bouwen, is deze training iets voor jou. Deze training is niet zomaar een cursus time management maar helpt je om taken in hun context te zien en succesvol samen te werken met anderen. Je komt tot een succesvolle en productieve organisatie waarbij je meer tijd overhoudt voor wat jij belangrijk vindt.

Met de principes van ‘De One Minute Manager en de Apenrots’ leer je hoe je prioriteiten stelt en tijd vrijmaakt om te investeren in je medewerkers. Door het onderscheid tussen jouw taken en die van je team helder te maken, en de juiste taken op de juiste plek te delegeren, creëer je niet alleen meer tijd voor jezelf, maar ook meer tijd om te investeren in je team.

Doelstellingen en doelgroep

In een notendop:

Dit is een training voor leidinggevenden, stafmedewerkers of bestuurders van organisaties uit de ruime social-profitsector. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Programma

Het ontwikkelen van je medewerkers leidt tot motivatie en betrokkenheid, die beter presteren en meer verantwoordelijkheid aankunnen. Het zorgt ook voor een betere onderlinge samenwerking, waarbij medewerkers elkaar ondersteunen en feedback geven. Dit heeft een positieve impact op de hele organisatie, met hogere productiviteit en betere resultaten als gevolg.

Door deze training te volgen, ben je beter in staat om jouw tijd en taken effectief te managen en meer tijd vrij te maken voor jouw team en hun ontwikkeling. Je zult ook leren betere feedback te geven en de samenwerking binnen jouw team te verbeteren, wat zal leiden tot een meer betrokken en gemotiveerd team en een succesvolle en productieve organisatie.

We werken rond:

Werkwijze

Op voorhand wordt aan de deelnemers gevraagd om een overzicht te maken van je kernopdrachten. Er zal zo gedetailleerd mogelijk gevraagd worden wat je takenpakket juist inhoudt.  Deze lijst breng je mee naar de opleiding en zal dienen als referentiepunt om de aangeleerde handvaten aan af te toetsen.

Daarnaast breng je als deelnemers je eigen actuele to-dolijst mee.  We gaan met deze eigen takenlijsten aan de slag en op het einde van de dag zal die er helemaal anders uitzien.

Elke deelnemer heeft meteen een plan van aanpak voor de volgende werkdagen en krijgt een accountability partner toegewezen.

Trainer

Deze training wordt verzorgd door Els Verschueren.  Els was zelf 12 jaar lang leidinggevende en stuurde diverse teams aan. Gedurende haar loopbaan in de jeugdzorg heeft zij talloze intervisies gevolgd en begeleid.

Els is sinds enkele jaren trainer van uiteenlopende opleidingen zoals Nieuwe Autoriteit en Krachtgericht Werken met zowel groepen als individuen. Ze is sterk gericht op empowerment en oplossingsgericht werken.  Met respect voor ieders achtergrond en eigenheid reikt zij in deze opleiding tools en kennis aan rond het efficiënt organiseren van je takenpakket. 

Praktisch

Datum: 17 oktober 2023

Locatie: Antwerpen (details volgen later)

Uren: 9.30u – 16.30u

Prijs: € 175 excl BTW, documentatie en lunch inbegrepen

Contact

Heb je vragen over deze training? Onze consultants helpen je graag verder :

Schrijf je hier in:

"(*)" geeft vereiste velden aan

Registratie(*)
Geef ons zeker een seintje via dit formulier, dan zorgen we samen voor een zo comfortabel mogelijke toegang en locatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.