Intervisie in vogelvlucht

Ontdek de kracht van intervisie in één dag

Intervisie is een waardevolle methode om de professionele ontwikkeling van medewerkers te bevorderen en de kwaliteit van het werk te verbeteren. In deze trainingsdag leer je dat op de best mogelijke manier aan te pakken.

Wat houdt deze training in?

Intervisie is een gestructureerde methode van collegiale consultatie, waarbij een groep mensen met vergelijkbare functies of werkzaamheden elkaar helpen met het verbeteren van hun professionele vaardigheden en het oplossen van werkgerelateerde vraagstukken.

Het doel van intervisie is om de kwaliteit van het werk te verbeteren en de deskundigheid van de deelnemers te vergroten. Door open en kritisch te reflecteren op elkaars werk, ontstaan er nieuwe inzichten en worden blinde vlekken blootgelegd. Dit leidt tot nieuwe ideeën, oplossingen en handvatten om het werk beter uit te voeren.

Intervisie vindt plaats in een veilige en vertrouwelijke omgeving, waarin respect voor elkaar en elkaars ideeën centraal staat. De deelnemers stellen elkaar open vragen en geven elkaar feedback op een constructieve en respectvolle manier.

Doelstellingen en doelgroep

Deze trainingsdag is bedoeld voor mensen die verantwoordelijk zijn voor het leiden van intervisies binnen hun organisatie, zoals teamleiders, managers, coaches, trainers en HR-professionals.

Tijdens deze training leer je hoe je effectieve intervisies kunt opzetten, structureren en leiden, zodat je jouw team kunt helpen bij het oplossen van problemen en het verbeteren van de samenwerking. Je leert verschillende intervisiemethoden kennen en krijgt handvatten om de juiste methode te kiezen voor de specifieke situatie. Daarnaast leer je hoe je een veilige en vertrouwelijke omgeving kunt creëren waarin deelnemers zich vrij voelen om hun ervaringen en uitdagingen te delen. Na afloop van deze training ben je in staat om intervisies effectiever te leiden en kun je jouw team beter ondersteunen bij het behalen van hun doelen.

Programma

We starten met de situering van intervisie en gaan in op de voorwaarden om dat zo goed mogelijk te organiseren. Vervolgens maak je kennis met vier modellen om je intervisie vorm te geven: 

We staan stil bij het model zelf, bij hoe je het model kan introduceren in je team en passen elk model ook toe bij een eigen vraag. Om aan de slag te kunnen met echte vragen uit de werksfeer, vragen we aan alle deelnemers om een actuele vraag mee te brengen naar de trainingsdag.

Trainer

Deze training wordt verzorgd door Els Verschueren.  Els was 12 jaar lang leidinggevende en stuurde diverse teams aan. Gedurende haar loopbaan in de jeugdzorg heeft zij talloze intervisies gevolgd en begeleid.

Els is sinds enkele jaren trainer van uiteenlopende opleidingen zoals Nieuwe Autoriteit en Krachtgericht Werken met zowel groepen als individuen. Ze is sterk gericht op empowerment en oplossingsgericht werken.  Met respect voor ieders achtergrond en eigenheid reikt zij in deze opleiding tools en kennis aan rond het efficiënt organiseren van je takenpakket. 

Praktisch

Datum: 29/04/2024

Locatie: Brussel (details volgen later)

Uren: 9.30u – 16.30u

Prijs: € 175 excl BTW, documentatie en lunch inbegrepen

Korting: Is jouw organisatie aangesloten bij CASE via collectief.coop? Dan heb je recht op een korting van 10%.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over deze training? Onze consultants helpen je graag verder :

Schrijf je hier in:

"(*)" geeft vereiste velden aan

Deze wordt vermeld op de factuur
Straat + nummer, postcode + gemeente
Kortingstarief?
Geef ons zeker een seintje via dit formulier, dan zorgen we samen voor een zo comfortabel mogelijke toegang tot de locatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.