Diepgaand veranderen

Leer vorm geven aan diepgaande veranderingsprocessen die tot echt resultaat leiden en die bovendien energie geven. Volg de open training of vraag een in-company traject aan voor jouw organisatie.

Wat houdt deze training in?

Vermoeid van voortdurende veranderingen zonder blijvend of gewenst resultaat?

We initiëren, stimuleren en geven voortdurend vorm aan veranderingen. Dit proces is in vele contexten al veelvuldig in kaart gebracht en onderzocht met tal van aanbevelingen, stappenplannen, do’s en don’ts als gevolg.

Toch stellen we vast dat het klassieke ‘verandermanagement’ ons vaak onvoldoende in staat stelt om tot echte diepgaande verandering te komen. Het status quo is hardnekkig en oude gewoontes en patronen steken snel terug de kop op. Zelfs als dat niet gebeurt zien we maar al te vaak dat onze verandering helaas geen reële verbetering betekent voor de situatie waarop we een antwoord wilden bieden.

Wie aanstuurt op een verandering bij de ander of die vooral geïnteresseerd is in ‘implementeren’ en ‘omgaan met weerstand’ gaat voorbij aan het eigen aandeel en aan het gehele sociale veld waarbinnen veranderingen plaatsvinden. Zo kom je snel terecht bij oude wijn in nieuwe zakken of andere vormen van eerder oppervlakkige verandering.  Deze training biedt een alternatief.

Doelstelling en doelgroep

Deze training reikt u houvast om betekenisvolle en diepgaande veranderprocessen vorm te geven. In beperkte mate bespreken we het theoretisch kader maar vooral gaan we aan de slag met concrete toepassingen.

Samen doorlopen we de fases van het model en je past deze toe op een eigen gekozen veranderingsvraagstuk. We reiken in iedere stap verschillende werkvormen aan die je nadien in de eigen context kan toepassen.

Voor wie?

Organisaties waar verandervraagstukken aan de orde zijn en die zoeken naar manieren om dit diepgaand en grondig aan te pakken zijn welkom.  Van de deelnemers verwachten we dat ze de gewenste verandering mee kunnen vorm geven of sturen en dat zij geïnteresseerd zijn in reflectie over hun eigen plaats en rol in dit proces

Programma

Tijdens een tweedaagse training, op 9 en 16 november, begeleiden we je doorheen een diepere vorm van verandering, geïnspireerd op de theory U van Otto Sharmer.  Veranderen begint met het anders richten van de aandacht. Daarvoor gaan we langs een pad dat ons naar een diepere laag brengt. Voorbij herhalingen van bestaande kennis gaan we op zoek naar het werkelijke potentieel dat in mensen en in nieuwe situaties te ontdekken valt. Vandaaruit geven we een nieuwe praktijk vorm.  

Trainers

Deze training wordt gegeven door Senior Consultants Tom Wouters en Steven Van Wichelen. Beide consultants hebben uitgebreide ervaring in het begeleiden en adviseren van organisaties in hun zakelijk en strategisch beleid.

Praktisch

Tweedaagse training op 9 en 16 november

Locatie: Antwerpen

Begeleiding; Steven Van Wichelen en Tom Wouters

Prijs: 560 euro (excl BTW)

In-company training of begeleiding?

Wil je intern aan de slag met diepgaand veranderen en theory U dan kan je opteren om een in-companytraining te organiseren. Zo zijn meteen een hele groep medewerkers mee in deze aanpak. Ook kunnen we u begeleiden bij een concreet verandertraject aan de hand van de stappen en werkvormen van deze methodiek.

Contact

Heb je vragen over deze training of wens je een in-company training? Onze consultants helpen je graag verder :

Interesse? Schrijf je hier in:  

"(*)" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.