Diepgaand veranderen

Tijdens een meerdaagse vorming of in-house traject begeleiden we je in het vormgeven van je veranderingsprocessen.

De wijze waarop we omgaan met verandering is een creatief proces. Dit proces is in vele contexten al veelvuldig in kaart gebracht en onderzocht met tal van aanbevelingen, stappenplannen, do’s en dont’s als gevolg.

Toch stellen we vast dat het klassieke ‘verandermanagement’ ons onvoldoende in staat stelt om tot echte diepgaande verandering te komen. Het status quo is hardnekkig en oude gewoontes en patronen steken snel terug de kop op. Zelfs als dat niet gebeurt zien we maar al te vaak dat onze verandering helaas geen reële verbetering betekent voor de situatie waarop we een antwoord wilden bieden.

Onze training vertrekt dan ook vanuit een diepere vorm van verandering. Essentieel daarbij is dat je jezelf niet buiten het systeem kan plaatsen. Wie aanstuurt op een verandering bij de ander of die vooral geïnteresseerd is in ‘implementeren’ en ‘omgaan met weerstand’ gaat vaak voorbij aan het eigen aandeel en aan het gehele sociale veld waarbinnen veranderingen plaats vinden. Veranderen begint echter met het anders richten van de aandacht en daarbij is die context heel belangrijk.

Programma 

Deze training kan op verschillende manieren georganiseerd worden, afhankelijk van jouw noden en vraag:

  1. * Een tweedaagse vorming gericht op kennismaking met werkvormen die je kan inzetten tijdens het vormgeven aan veranderingsprocessen.
  2. * Een zesdaags traject voor gemengde groepen waar naast de werkvormen en technieken ook aandacht is voor een individueel project/thema van iedere deelnemer.
  3. In-company begeleiding waarbij we een concreet verandertraject in organisaties faciliteren vanuit deze insteek van diepgaande verandering

(*) Trajecten 1 en 2 kunnen ook al in-company trainingen worden opgezet maar organiseren we ook zelf voor gemengde groepen met deelnemers uit verschillende organisaties. Meld je hieronder aan als je op de hoogte wil gehouden worden over de volgende editie.

Consulting op maat van jouw noden 

In het aanbod van hefboom willen we diepgaande verandering mogelijk maken. Wie geconfronteerd wordt met belangrijke of ingrijpende uitdagingen in de context van werk en samenleving ondersteunen we door mee de blik mee te richten en samen de weg te gaan naar het beste wat de toekomst brengen kan.  Toegegeven, dat klinkt wat abstract maar tijdens onze trajecten gaan we net heel concreet aan de slag met hulpmiddelen en inzichten die ook jou in staat stellen werk te maken van reële en duurzame verandering. We voeren niet één model of tool op maar nemen je mee langsheen een waaier van mogelijkheden. We laten je kennismaken met verschillende werkwijzen, met manieren van vraagstelling en besluitvorming maar ook met heel laagdrempelige instrumenten.  Je zal al snel merken dat hierdoor niet allen je instrumentarium is uitgebreid maar dat ook de kijk op veranderen in je organisatie mee evolueert.

Interesse? Meld je hier aan:  

"(*)" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.