Strategisch advies

Voor wie bieden we consultingdiensten? 

Elke organisatie, project of burgerinitiatief heeft af en toe nood aan een partner die mee nadenkt, zorgt voor extra input of die mee het proces bewaakt. Een externe stem is meestal waardevol.  

Ons consultingteam is die partner voor jou. We zijn reisgezel of gids, geven een extra duwtje of waken er net over dat kwaliteit primeert.  Hoe we die rol invullen is afhankelijk van jouw situatie.  

Wij staan immers voor een aanpak op maat, gericht op de grootst mogelijke impact.  

Een partner voor je strategische keuzes 

Strategische vraagstukken, daar worden wij warm van.  Of het nu een interne kwestie is of een van buitenaf opgelegd keuzeproces, een inhoudelijk nieuwe richting of een organisatorisch knelpunt, … we staan klaar om je hierin bij te staan met onze jarenlange expertise.  

En als de overheid meekijkt, bewaken we dat ook die (vorm-)verwachtingen ingelost worden.  

Welke begeleiding bieden we? 

We leiden je van een omgevingsanalyse, langs scenario’s over krachtige doelstellingen, naar handige prestatie-indicatoren. Onze consultants ondersteunen je bij het formuleren van een inspirerende missie, een ambitieuze strategie en een realistisch meerjarenplan. Vooral als jij – net als wij – veel belang hecht aan een participatieve aanpak waarin alle stakeholders écht betrokken zijn.  

Ons doel: je plannen omzetten in concrete acties 

Aan modellen geen gebrek: theory of change, appreciative inquiry, SWO-ART, business canvas… We zetten de tools in die voor jullie proces het meest gepast zijn.
Wat we belangrijk vinden is kijken naar het grote geheel.  

Maatschappelijke meerwaarde willen realiseren (échte impact dus) is zorgen dat plannen uitvoerbaar zijn en niet blijven steken in vage intenties of goede bedoelingen.
Dat is onze job en de meerwaarde die we jou beloven.


Trainingen in de kijker

Naast adviesopdrachten op maat hebben we ook een open aanbod aan trainingen en opleidingen.

Diepgaand veranderen

Tijdens deze vorming of in-company training begeleiden we je doorheen veranderingsprocessen. Je leert er werkvormen en technieken aan die je meteen kan toepassen.

ViaVia Leertraject

Visie, Inspiratie en Actie.

Een leertraject voor medewerkers in de zorg- en welzijnssector

Duurzaam ondernemen

In dit traject ondersteunen wij je in het vormgeven van jouw duurzaamheidsbeleid en formuleren we adviezen op maat van je onderneming of team.


Meer weten over onze aanpak? 

Tom Wouters

Senior Consultant

+32 (0)2 205 17 29

+32 (0) 479 521 927

“De gloeilamp is niet ontstaan door het continu verbeteren van de kaars.”

"Een ambitieus plan voor meer maatschappelijke inclusie"

Steven, Consultant