Algemene vergadering 2017

Gastspreker en Minister van Staat Frank Vandenbroucke sloot de algemene vergadering af met zijn visie over de arbeidsmarkt en sociale uitsluiting.

Naar jaarlijkse gewoonte waren de aandeelhouders van Hefboom talrijk aanwezig op de algemene vergadering die plaatsvond op 20 mei. Voor deze editie was Hefboom te gast bij Amazone, het Kruispunt Gendergelijkheid, gelegen in hartje Brussel.

Naast de goedkeuring van de cijfers en de nodige kwijtingen, werd stilgestaan bij de geleverde inspanningen in 2016 om de impact van sociaal en duurzaam ondernemerschap te versterken. Hefboom heeft voor bijna 23 miljoen euro lopende financieringen bij 330 organisaties en ondernemingen uit de ruimte sector van sociale en duurzame economie. Daarnaast heeft Hefboom via Impulskrediet 214 lopende microkredieten aan ondernemers die geen toegang hebben tot bankfinanciering. Als dienstverlener deed Hefboom in 2016 het aandeelhoudersbeheer van een 10-tal coöperaties. Hefboom Advies werkte aan meer dan 80 opdrachten voor bijna 50 verschillende organisaties. We deelden expertise in enkele mooie projecten zoals ‘werkbaar werk in dewelzijnssector’, ‘inspirerende leiderschap’, ‘professionalisering in de starterslabo’s’ en een traject rond ‘goed bestuur’.

Na afloop van de algemene vergadering over de werking van 2016, deelde Prof. Dr. en Minister van Staat Frank Vandenbroucke, ons zijn visie, of beter gezegd zijn blijvende bezorgdheid, over de arbeidsmarkt en sociale uitsluiting. De aanwezigen kregen zicht op de relatie tussen opleiding en armoede risico, hoe verhoudt België zich hierin tot andere Europese landen en vooral welke beleidsinspanningen zijn blijvend noodzakelijk voor laaggeschoolden. De presentatie van Frank Vandenbroucke kan je  via deze link downloaden:

Arbeidsmarkt en sociale uitsluiting; een blijvende zorg

De voormiddag werd afgesloten met een hapje en een drankje onder een aangenaam voorjaarszonnetje.

Wil je zelf ook deel uitmaken van het Hefboomeffect? Aandeelhouder worden kan al met een inbreng vanaf 250 euro. Je bouwt samen met 1.300 andere aandeelhouders mee aan een leefbare en sociaal rechtvaardige samenleving.

Investeer mee in het Hefboomeffect

Met dank aan Herman Verhoeven voor de foto’s.