Succesvolle samenwerking of fusie door goede trajectbegeleiding

Samenwerking en fusies

Steeds meer organisaties in de social profitsector denken aan fusies, allianties of andere vormen van structurele samenwerkingen: omdat ze hun marktpositie willen versterken, om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen, om hun efficiënte te verhogen of omdat de subsidiërende overheid erop aanstuurt.

Een fusie- of samenwerkingstraject heeft een grote impact op de organisatie. Medewerkers zien hun job, hun collega’s en hun werkomgeving veranderen. Visie, interne processen, ondersteunende systemen, organisatiestructuren en leiderschap worden in vraag gesteld en moeten hertekend worden.

Hefboom begeleidt organisaties in het ontwikkelen van structurele samenwerkingsverbanden en het succesvol afronden van een fusietraject. We hebben daarbij veel aandacht voor de voorbereiding en de implementatie. We creëren draagvlak door alle betrokken partijen te laten participeren aan het proces. We stellen een duidelijk stappenplan op dat ook rekening houdt met de juridische aspecten. Zo zorgen we samen voor een vlot traject met een duurzame impact.

Interesse? Mail of bel ons: jo.jespers@hefboom.be, 0498/74.60.38.